Вторник, 06 Дек 2022
            
Горна Оряховица Избори 2 октомври 2022

Мустафа Карадайъ в Горна Оряховица: Стабилността в държавата е невъзможна без ДПС

  06.09.2022 17:37
Мустафа Карадайъ в Горна Оряховица: Стабилността в държавата е невъзможна без ДПС

За да се справим с кризите, в които тъне България, трябва да върнем нормалността в политиката. За да решаваме проблемите на хората, омразата трябва да изчезне от политическия терен.

Това основно послание отправи днес в Горна Оряховица лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Карадайъ е част от екипа на Движението, който стига до всяка точка в страната за срещи с хората. Екипът се придвижва със специално брандиран автобус с мотото на ДПС за кампанията за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври – „С ДПС сигурност и стабилност“, и с номера на партията в бюлетината - № 1.

В Горна Оряховица бяха също водачът на листата на ДПС за Великотърновския избирателен район

Йордан Цонев, дългогодишният парламентарист и социален експерт Хасан Адемов, евродепутати от ДПС, представлявали страната ни в различни периоди, областният председател Гюнай Далоолу.

Всички те бяха посрещнати в офиса на ДПС на ул. „Отец Паисий“ 12 (кръговото кръстовище пред Автогарата) от общинския председател и общински съветник Йордан Керчев, колегата му в местния парламент Митко Станев, зам.-кмета Стефчо Алипиев и много симпатизанти. Представителят на Горна Оряховица в листата на ДПС за IV МИР е педагогът Йонуз Кючюков.  

Да си честитим празника и да си пожелаем държавата да върви по-добре. Смятам, че с усилията, които полагаме, следващият Парламент ще бъде работещ и че ще има правителство, в което ДПС има реални шансове да участва. Благодаря, че сте винаги до нас, без вас, хората,  сме заникъде. Благодаря и на Мустафа Карадайъ и централното ръководство, че не забравят Горна Оряховица, обърна се към съмишлениците на ДПС Стефчо Алипиев.  

За нас е голяма чест, че лъчът на ДПС минава през Горна Оряховица. И аз вярвам, че имаме реални шансове да влезем във властта. Но трябва да сме обединени, да гласуваме с №1 в бюлетината и да гледаме напред, каза и Йордан Керчев. По думите на Гюнай Далоолу, най-важно за Движението е да повиши резултатите си. Сигурността и стабилността минават през хората и ДПС, категоричен бе Далоолу.

Като много тежък за страната ни определи настоящия момент водачът на листата Йордан Цонев.

Срещу разделението в българската политика и в българското общество от години се бори единствено ДПС. Това разделение доведе до много, много тежки кризи. Особено политическата криза – вече толкова време не можем да съставим кабинет. Нормален кабинет, с по-дълъг хоризонт, кабинет, който да решава проблемите на хората. Изправяме се пред вас със съзнанието, че историческото време, което имахме, изтече. Загубихме много повече време, отколкото трябваше. Всички трябва да разберем отговорността си. Отговорността, която пада върху ДПС. Без ДПС не може да се състави нищо стабилно, без ДПС не може да се направи правителство, което да спре инфлацията, да укроти цените на горивата, на тока, на хляба, на всичко. Без ДПС не може да се осигури нищо стабилно с хоризонт повече от 6 месеца. А за 6 месеца никой не може да поправи положението на хората, каза Йордан Цонев. И продължи: Нужен е дълъг хоризонт, нужен е стабилитет на управлението, нужна е експертността на ДПС, нужно е онова, което само ДПС има – заедността, съгласието и диалога. Без диалог нищо не можем да конструираме – нито в Народното събрание, нито където и да било. А диалогът отсъства от години в българския политически живот и сред хората. Вие го виждате сами. И тази разруха не е плод на международната обстановка, а на собствения ни дeструктивен начин на мислене и най-вече на мисленето на политическите лидери от последните години. Горна Оряховица може много. Имате пълната подкрепа на ръководството, каза още водачът на листата на ДПС за област Велико Търново.

Своеобразно продължение на думите на Йордан Цонев направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ:

Няма просперитет в разединено общество. Не е случайно, че националният ни девиз е „Съединението прави силата“. За съжаление през последните години се нагледахме на политика, основана на омразата, разделението, противопоставянето, арогантността. Говоря за последните 12 г. Което създаде предпоставките за политическата криза, в която се намираме. от 2 г. Политическата криза не е от сега, както някои се опитват да замитат. Политическата криза започна през 2020 г., когато призовавахме да има експертен кабинет, да се напише плана за възстановяване и оперативните програми, за да можем да ползваме предвидените от ЕС за България средства. Те са около 60 милиарда. Днес 60 милиарда ги няма в България заради некадърността на онези, които управляваха през 2020 г. и на онези, които се самонарекоха Промяна и узурпираха властта в нарушение на Конституцията и законите на страната. Узурпираха властта с лъжа, а лъжата превърнаха в норма. Нарушаването на законите превърнаха в патриотизъм. Клетвопрестъпничеството обявиха за героизъм. Дойдоха с реваншизъм и разделение. Затова паднаха за половин година. Това е проблемът. А имаме множество кризи – икономическа, социална, здравна, ковид, енергийна и още, и още. Множество кризи, но нито една от тях не може да се реши, без да решим политическата криза. А политическата криза се решава чрез възстановяване на нормалността в политиката. Нормалността пък се възстановява чрез диалог.  Затова ние от ДПС – 32 г., откакто ни има, водим политика, основана на философията на заедността. Различните по етнос, религия, пол и т. н. да бъдем заедно, всеки да отстоява своето различие, но да бъдем заедно. Да помагаме на различния да отстоява своето различие. Но да бъдем заедно и заедно да градим общото ни бъдеще в нашата родина България. Това е заедността. Много хора ползват понятието заедност като клише, което обаче не могат да дефинират. Затова последните 30 г. девизът „Съединението прави силата“ най-много приляга на ДПС. Омразата трябва да изчезне от политическия терен, за да преодолеем политическата криза и да решаваме проблемите на хората. Това е най-важното, което ви казвам в Горна Оряховица.

Кампанията ще мине, но ние ще останем, за да решаваме проблемите на хората. Това е най-важното. Затова трябва да се обединяваме, да не правим политика на омраза, независимо кой какво говори или прави спрямо нас. Ние сме длъжни да заемем мястото си – ДПС трябва да бъде във властта в това тревожно време. За 32 г. сме показали, че когато е трудно, идва ред на ДПС. Когато е сложно, ДПС решава проблемите. Когато ДПС е било на власт, винаги икономическите показатели са били най-добрите. Погледнете официалните данни за икономическите показатели от 2001 г. до 2009 г. в България.

Не допускайте лъжата да става норма. Не спирайте да казвате на вашите близки, че жребият в Централната избирателна комисия отреди първото място на ДПС. Вярвам, че както винаги, и сега ДПС ще е номер 1, сподели убедеността си Мустафа Карадайъ и отново се преклони пред паметта на преждевременно отишлия си Камен Костадинов.  

Iледващата точка от националната обиколка на ДПС е Велико Търново. Срещата започва в 18 ч. в залата на Общината.

Биляна МИЛЧЕВА

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
ДПС Мустафа Карадайъ Йордан цонев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати