Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Избори 14 ноември 2021

Йордан Цонев ще е депутат на ДПС от Велико Търново, 26-годишната Цвета Галунова влиза в Парламента от „Възраждане”

  20.11.2021 20:24
Йордан Цонев ще е депутат на ДПС от Велико Търново, 26-годишната Цвета Галунова влиза в Парламента от „Възраждане”

Осемте депутати от IV МИР – Велико Търново са вече официално утвърдени и изненадата е само една - в листата на ДПС. Зам. председателят на Движението Йордан Цонев е избрал да бъде депутат от Велико Търново, където беше втори в листата вместо от Пазарджик, където беше водач. Водачът на листата в IV МИР  Делян Пеевски е избрал другия си регион – Благоевград. Така че младежкият лидер Мастън Мастънов няма да може да повтори мандата си, спечелен на 4 април.

В останалите листи няма изненади в сравнение с предишните избори. Водачът на ГЕРБ – СДС проф. Костадин Ангелов за трети път избира да представлява Великотърновска област и да освободи място във Варна, където също водеше листа. Вторият мандат на коалицията с преференции заема Димитър Николов.

Проф. Андрей Чорбанов, който води листата на „Има такъв народ” също за трети път избира София и дава път на втория – областния лидер на партията Момчил Иванов за трети мандат.

Парламентарен дебют прави шахматистката Цвета Галунова, която ще влезе от листата на „Възраждане”. Тя беше втора в листата, но водачката Елена Гунчева избира да представлява родния си Пловдив. 26-годишната Галунова ще е сред най-младите депутати в 47-то Народно събрание и единствената жена сред осемте избраници на Великотърновска област.

В другите листи нямаше дублиране на мандати. От БСП влиза водачът на листата Явор Божанков. А победителите в изборите „Продължаваме промяната” ще са представени от двама местни кандидати, заемащи първите две места в листите – Йордан Терзийски и Милен Матеев.

И така осемте депутати на IV МИР – Велико Търново в 47 Народно събрание са:

Йордан Терзийски – „Продължаваме промяната”

Милен Матеев - „Продължаваме промяната”

Костадин Ангелов – ГЕРБ-СДС

Димитър Николов - ГЕРБ-СДС

Момчил Иванов – „Има такъв народ”

Явор Божанков – „БСП за България”

Йордан Цонев - ДПС

Цвета Галунова – „Възраждане”


Ключови думи
Йордан Цонев депутати
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати