Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Цвета Галунова влиза само с една „Мазда” в Парламента, Йордан Цонев с най-много спестени пари от търновските депутати

  17.02.2022 21:59
Цвета Галунова влиза само с една „Мазда” в Парламента, Йордан Цонев с най-много спестени пари от търновските депутати

Осемте народни представители на IV МИР – Велико Търново не са от най-заможните и не впечатляват с декларациите си, публикувани от Комисията за конфликт на интереси.

Най-младата депутатка и единствена жена сред осемте избраници на областа Цвета Галунова от „Възраждане” е с най-скромна собственост. Тя е декларирала само една „Мазда”, придобита през 2016 г.

Доайенът сред парламентаристите – Йордан Цонев от ДПС, е с най-голям банков влог. Костадин Ангелов от ГЕРБ има най-скъпия имот и най-голяма ипотека. Димитър Николов, също от ГЕРБ, има най-много участия във фирми, а Явор Божанков от БСП е с най-много имоти.

Какво все пак декларират избраниците на Великотърновска област?

Димитър Николов (ГЕРБ - СДС) има 1/6 от апартамент в Горна Оряховица и по ½ от апартаменти в родния си град и в София заедно със съпругата си Надежда. На нейно име е ипотеката за жилището от 116 хиляди лева. Николов декларира автомобил „Рено Меган” и налични 29 000 лева. Както и участия в 11 издателски фирми.

Йордан Терзийски (Продължаваме промяната) като недвижима собственост декларира ливада в Бистрица. Притежава личен автомобил „Фолксваген Пасат” и ползва „Фолксваген Тигуан”. Има дялове в три фирми, кредит от 13 хиляди лева и вземания за близо 350 000 лева.

Йордан Цонев (ДПС) притежава апартамент в София. С повече имоти е съпругата му Пролетина със собственост в София, Царево и Бургас. Цонев има влогове за около400 000 лева, съпругата му има още 100 000 лв. Депутат изплаща лизинг за автомобил за 20 800 лв.

Костадин Ангелов (ГЕРБ - СДС) декларира апартамент от 295 кв. м в столицата, който е на стойност над половин милион лева. Освен това притежава и по-малък апартамент в София, складове, гараж и парцел в столицата, както и части от ниви в Цалапица.

Наследил е 15 000 лв. от починал родител и има 23 500 лева банкови влогове. В същото време има ипотека за 501 655 лв., както и кредит за почти 43 хиляди лева.

Милен Матеев (Продължаваме промяната) е собственик на апартамент във Велико Търново, притежава и половината от друг апартамент, както и ½ от къща в Каранци и от офис в Дряново. Има автомобил „Крайслер”, налични около 4000 лева и влогове за 150 000 лева.

Момчил Иванов (Има такъв народ) има апартамент във Велико Търново и половината от парцел в Дебелец. Съпругата Калина Иванова е собственик на апартамент, гараж, производствени помещения, както и ниви в Дебелец, Върбовка и Велико Търново. Двамата имат „Киа Спортидж”, а депутатът е с 50 000 лева влог.

Явор Божанков (БСП за България) притежава апартамент и гараж във Велико Търново заедно със съпругата си Симона. Освен това има къща и парцели в Първомайци, апартамент в старата столица, около 60 декара ниви в Първомайци и автомобили „Хюндай” и „Тойота”. Наличните му средства са 30 000 лева. Декларира и дружествен дял в семейната фирма „Крис-Р”.


Ключови думи
депутати декларация КПКОНПИ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати