Понеделник, 28 Nov 2022
            
Светски

Созопол заживя с музиката на „Джуниър бенд“

  29.08.2022 14:47
Созопол заживя с музиката на „Джуниър бенд“

С концерт на „Джуниър бенд“ в Созопол започнаха Празниците на изкуствата „Аполония“. Настоящи и бивши министри, политици, артисти, музиканти и много почитатели на хубавата музика аплодираха изпълненията на бенда на СУ „Емилиян Станев“, дирижиран от Йордан Цветанов.

Министрите на културата проф. Велислав Минеков, на туризма - Илин Димитров, бившият министър на образованието и науката проф. Николай Денков, писателят Любен Дилов - син, обичаният актьор Михаил Билалов, кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев са били сред публиката по време на концерта.

„Ние участваме в „Аполония“ не за първи път, но досега винаги сме били част от съпътстващата програма. Тази година за първи път получихме покана да направим самостоятелен концерт, при това имахме честта да открием празниците. А това си е не само чест, но и много сериозна отговорност, предвид публиката, която пълни амфитеатъра в Созопол“, споделя Йордан Цветанов. Той допълва, че за „Аполония“ е подбрал всички най-ценни парчета, които децата са натрупали през годините, както и тези, на които публиката винаги реагира с възторг. „И не сбъркахме, защото публиката в Созопол почти през цялото време беше на крака. Хората танцуваха, пяха с нас, аплодираха ни“, казва още маестро Цветанов. Елия Тодорова, която е студентка в Националната музикална академия, е участвала в концерта като солист на бенда. На сцената на „Аполония“ малките търновски музиканти са изпълнили като бис и първия си сингъл „Мама, татко и аз“, чийто продуцент е Графа с неговата компания „Монте мюзик“.

„Снощи целият Созопол живя с музиката на „Джуниър бенд“ и преживяването е неописуемо. Изпълненията на децата ще се помнят дълго, защото възпитаниците на Йордан Цветанов показаха какво могат младите талантливи хора на България. Концертът беше изключителен успех и за възпитаниците на СУ „Емилиян Стаев“, и за самото училища, за Йордан Цветанов, за директора Кина Котларска, която винаги е зад гърба на оркестъра. Но искам да кажа, че този концерт нямаше да бъде възможен без сътрудничеството ни с фондация „Аполония“, програма „Еразъм +“ и Центъра за развитие на човешките ресурси“, коментира председателят на сдружение „Духовно огледало“ Татяна Костадинова. Тя работи вече пет години с „Джуниър бенд“, кани за участия децата и търси финансиране за част от изявите на бенда.


Ключови думи
Джуниър бенд Аполония
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати