Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

На коледен концерт „Джуниър бенд“ представи изцяло нов репертоар

  17.12.2021 12:25
На коледен концерт „Джуниър бенд“ представи изцяло нов репертоар

Изцяло обновен репертоар представиха децата от „Джуниър бенд“ по време на традиционния си коледен концерт. Събитието събра учители, съученици, родители и близки на музикантите в актовата зала на СУ „Емилиян Станев“.

„Този концерт е с кауза. Нашите талантливи деца решиха, че тази вечер ще свирят за Лина Пацева, която само до преди няколко години беше зам.-директор на училището. Това лято тя беше диагностицирана с изключително тежко заболяване и вече месеци наред се бори за живота си с всички сили. Но се нуждае от много скъпо лечение и ние искаме да я подкрепим. Но е Коледа, въпреки всичко, което ни се случва и въпреки необичайната обстановка, в която живеем, е време да се отдадем на коледния дух“, каза директорът на училището Кина Котларска, която откри празничния концерт.

Вечерта започна с изпълнение на най-малките музиканти, които са и бъдещото попълнение на „Джуниър бенд“. „Тази вечер е на дребосъците от 1,2 и 3 клас. Някои от тези деца се качват на сцената за първи път. Някои свирят от шест месеца и са започнали да изучават флейта като част от обучението си във Валдорфската паралелка на училището, други свирят от година, но всички са изключителни и могат да постигнат много“, каза диригентът на „Джуниър бенд“ Йордан Цветанов. И допълни, че макар да са все още малки и неопитни, повечето от тях вече са готови да влязат в бенда. Маестро Цветанов свири с някои от хлапетата и лично представи всяко дете, което безстрашно се качи на сцената за своето първо изпълнение пред публика.

След най-малките музиканти, своята нова програма представи и прочутият вече „Джуниър бенд“. Една от кулминациите на вечерта беше Симеон Витанов, който свири саундтрака на филма „Терминал“ с участието на Том Ханкс. „Искам да ви кажа, че аз не бих се осмелил да свиря това произведение, но Симеон е герой. И се надявам заедно да сбъднем мечтата ми и да свирим със симфоничен оркестър. Г-н Витанов ще бъде солист в този бъдещ концерт с класическа музика“, каза маестро Цветанов, който призна, че заради такива вечери си струват всички усилия. „Спазихме всички правила. Публиката носи маски, влизаха със сертификати, но истината е, че това няма значение. Значение имат единствено децата. Ако само за един месец ние не работим, този оркестър няма да го има“, категоричен е маестро Цветанов, който не крие, че без съдействието и щедрата подкрепа от страна на ръководството на училище „Емилиян Станев“, „Джуниър бенд“ няма да има тези успехи.

 


Ключови думи
Джуниър бенд
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати