Сряда, 23 Nov 2022
            
Велико Търново Светски

Първият сингъл на „Джуниър бенд“ се нареди сред най-пусканите по БГ радио

  24.08.2022 11:20
Първият сингъл на „Джуниър бенд“ се нареди сред най-пусканите по БГ радио

Първият сингъл на „Джуниър бенд“ „Мама, татко и аз“ вече е на пета позиция в седмичната класация на БГ радио „Нашите 10“. Тази класация за 10-те най-излъчвани песни в ефира на радиостанцията е едно от най-старите предавания на БГ Радио и се прави на база ротация.

„Джуниър бенд“ влязоха в програмата на радиото преди около месец и с всяка следваща седмица се изкачват нагоре в класацията.

„Мама, татко и аз“ е една от най-популярните песни на Владимир Ампов - Графа, с която той стана известен, когато беше на 10 години. Негова е и идеята Junior Band да запишат парчето с напълно нов аранжимент, който е съобразен с инструментите в оркестъра. Освен че е подарил песента на търновските деца, Влади Ампов – Графа е направил всички вокални аранжименти. И заедно с компанията си „Монте мюзик“, продуцира песента, която си има и клип.

Клипът беше заснет в началото на лятото. Всички снимки са направени в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Режисьор на клипа е Даниор Невста, анимациите и графиките са дело на италианеца Анди Ликари. Мастерингът е на Дейв Къч.

В парчето участват всички деца, но основният солист е Камен Найденов, който е единственият 10-годишен музикант в „Джуниър бенд“. Солови партии имат още Десислава Добрева, Сиера Лари, Атанасс Стоев и Александър Бартолов.

На 28 август „Джуниър бенд“ ще открие Празниците на изкуствата „Аполония“. За първи път възпитаниците на Йордан Цветанов участват в културните празници със самостоятелен концерт, който започва в 20,30 часа в Амфитеатъра в Созопол. Участието на децата е под егидата на сдружение „Духовно огледало“ и Таня Костадинова.

През септември и октомври оркестърът на СУ „Емилиян Станев“ „Джуниър бенд“ ще свири с Плевенската филхармония. Бендът ще пътува на турне в Австрия в началото на есента, а следващата година децата имат концерти в Чехия.


Ключови думи
Джуниър бенд
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати