Вторник, 04 Oct 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022 Политика

Цвета Галунова няма да е в листата на „Възраждане”

  16.08.2022 17:00
Цвета Галунова няма да е в листата на „Възраждане”

Един от великотърновските представители в 47-то Народно събрание отпада от битката за новия Парламент. Или поне не в досегашната листа. Шампионката по шах Цвета Галунова, която беше един от най-младите депутати и влезе от IV МИР с листата на ПП „Възраждане”, няма да е сред кандидатите на партията за новата кампания.

„На 14.08. се взе решение в листите на "Възраждане" да попаднат само доказани партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В крайна сметка "договорът" между мен и "Възраждане" започна с началото на кампанията през октомври 2021 г. и приключи с края на 47-то Народно събрание. Предстоеше предоговаряне на партньорството, но то не се състоя.

Тяхно право е да се капсулират, щом вярват, че това е добре за партията. Не знам с какво моето отсъствие ще допринесе за Възраждане и за България, но аз оставам себе си, заедно с моя екип и с моите каузи. Вярвам, че когато човек върши правилните неща с добри намерения, няма нужда да се притеснява за бъдещето”, написа самата Галунова в своята страница във Фейсбук.

Цвета Галунова беше втора в листата на „Възраждане” във Велико Търново, но намери място в Парламента, след като водачката – Елена Гунчева избра да представлява Пловдив. Всъщност Гунчева също се раздели с „Възраждане” и то преди да изтече мандата на последното Народно събрание. За нов водач на листата във Велико Търново се спряга директорът на СУ „Вела Благоева” Ангел Янчев.


Ключови думи
Цвета Галунова Възраждане