Вторник, 15 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022 Политика

Цвета Галунова няма да е в листата на „Възраждане”

  16.08.2022 17:00
Цвета Галунова няма да е в листата на „Възраждане”

Един от великотърновските представители в 47-то Народно събрание отпада от битката за новия Парламент. Или поне не в досегашната листа. Шампионката по шах Цвета Галунова, която беше един от най-младите депутати и влезе от IV МИР с листата на ПП „Възраждане”, няма да е сред кандидатите на партията за новата кампания.

„На 14.08. се взе решение в листите на "Възраждане" да попаднат само доказани партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В крайна сметка "договорът" между мен и "Възраждане" започна с началото на кампанията през октомври 2021 г. и приключи с края на 47-то Народно събрание. Предстоеше предоговаряне на партньорството, но то не се състоя.

Тяхно право е да се капсулират, щом вярват, че това е добре за партията. Не знам с какво моето отсъствие ще допринесе за Възраждане и за България, но аз оставам себе си, заедно с моя екип и с моите каузи. Вярвам, че когато човек върши правилните неща с добри намерения, няма нужда да се притеснява за бъдещето”, написа самата Галунова в своята страница във Фейсбук.

Цвета Галунова беше втора в листата на „Възраждане” във Велико Търново, но намери място в Парламента, след като водачката – Елена Гунчева избра да представлява Пловдив. Всъщност Гунчева също се раздели с „Възраждане” и то преди да изтече мандата на последното Народно събрание. За нов водач на листата във Велико Търново се спряга директорът на СУ „Вела Благоева” Ангел Янчев.


Ключови думи
Цвета Галунова Възраждане
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати