Понеделник, 14 Nov 2022
            
Горна Оряховица Общество

Кукли, цветя и още шарени красоти от царевична шума си направиха участниците във втората Семейна събота в музея на Долна Оряховица

  15.08.2022 14:24
Кукли, цветя и още шарени красоти от царевична шума си направиха участниците във втората Семейна събота в музея на Долна Оряховица

С нови интересни и забавни занимания премина втората „Семейна събота“ на 13 август в Етнографски музей Долна Оряховица!

След като опознаха автентични начини за направа на хартия и произведения от нея, нашите любознателни приятели получиха ново предизвикателство – плетене на подложки за съдове, красиви цветя и интересни кукли с царевична шума. Нашият специален гост Снежана Златарска разказа за интересната история на този майсторски занаят.

Най-нетърпеливите да се включат в работните ателиета бързо усвоиха оригинални начини за плетене с царевична шума. Деца и родители с интерес прилагаха всички техники, които майсторката им показа. С нейна помощ всеки посетител имаше възможност сам да изработи различни предмети.

За най-младите ни посетители имаше специално ателие, в което рисуваха и оцветяха свои усмихнати цветни модели.

За награда всеки участник получи своята собственоръчно изработена красота в творческите кътове, за да може да сподели вкъщи или с приятели научените интересни занимания в музея.

Всички участници в събитието имаха възможност също така да разгледат интересните експозиции и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

Благодарим на всички посетители, които отново се включиха заедно с нас в това интересно пътешествие в миналото!

Очакваме всички Вас и в следващата Семейна събота, на 20 август, в Етнографски музей Долна Оряховица с още нови и вълнуващи занимания!


Ключови думи
Семейни съботи в музея Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати