Събота, 12 Nov 2022
            
Велико Търново Политика

Огнян Стоянов и Соня Будева се разделиха с Областна управа, уволнената Петя Райкова вероятно ще получи възможност за реванш

  13.08.2022 12:45
Огнян Стоянов и Соня Будева се разделиха с Областна управа, уволнената Петя Райкова вероятно ще получи възможност за реванш

Сериозни сътресения се очертават в Областна управа в следващите месеци, ако са верни информациите за новите зам. областни управители. Досегашните – Огнян Стоянов и доц. Соня Будева вече се разделиха с колегите и не са на тази позиция от петък. Новите още не са обявени. Очаква се на поста да се върне Станислав Николов, който беше заместник на Георги Гугучков и в първия му период като областен по време на предишните служебни правителства. Николов тогава беше номиниран от „Има такъв народ”. След намаляване бройката на заместниците ИТН не получи квота във Великотърновската областна управа. Местата бяха дадени на БСП и ПП „Продължаваме промяната”. Връщането на Николов не е изненада. По смените направени досега, си личи, че се залага масово на областни управители от времето на служебните кабинети и на техните заместници от онова време.

Интересно е обаче решението за втория зам. областен във Велико Търново. Твърди се, че това ще бъде доскорошният главен секретар на областната администрация Петя Райкова. Тя беше уволнена буквално в последните седмици от управлението на вече бившия областен Людмила Илиева. В момента Райкова води дело за уволнението си и първото му разглеждане ще е малко преди самия вот. Смята се, че тя е близка до Весела Лечева и Марияна Бояджиева и въобще до това крило в БСП, което в момента е фаворизирано от президента и което воюва с хората на Корнелия Нинова.

За два месеца едва ли ще има време за някакви кардинални промени в областната администрация, но определено вече има напрежение и страхове от реваншизъм. И дано дочакаме време, когато чиновниците ще се интересуват само от работата си, а не от смяната на правителствата.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
областна управа Петя Райкова Огнян Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати