Неделя, 06 Nov 2022
            
Горна Оряховица Спорт

България стартира в M18 EHF Championship със силно горнооряховско участие

  07.08.2022 08:55
България стартира в M18 EHF Championship със силно горнооряховско участие

Националният отбор на България стартира днес в Европейското по хандбал за юноши до 18 г. със силно горнооряховско участие. Старши треньор на отбора е треньорът на горнооряховския „Локомотив”, а в неговата селекция има осем хандбалисти, играещи за двата горнооряховски отбора. Любен Иванов, Стелян Димов, Валентин Николов, Валентин Василев, Кристиян Йорданов и Георги Аврамов са от „Локомотив”, а близнаците Михаил и Самуил Стоянови са от „Раховец 2008”.

Шампионатът започва тази неделя в столицата на Израел Тел Авив с участието на седем отбора, които са разделени в две групи.

Група „А“ - Нидерландия, Чехия, Гърция;

Група „Б“ - Израел, Литва, България, Грузия;

След изиграването на срещите, първите два отбора от двете групи ще се класират за полуфиналите, а останалите ще спорят за разпределяне на 5-7 място.

България започва с двубой срещу домакина Израел . Мачът е в неделя от 18 часа. В понеделник 8 август, от 16 часа, българите излизат срещу Литва . Последната им среща в групата е в сряда, 10 август, от 16 часа срещу Грузия.

Всички двубои ще бъдат предавани наживо по ehftv.com.

Общо 38 юношески отбора на възраст до 18 години ще демонстрират уменията си в Европа този август в четири прояви. Най-високо поставените в ранглистата 16 нации спорят за трофея от М18 EHF EURO 2022. Първенството започна вчера в Подгорица, Черна гора. Останалите 22 спорят в три равнопоставени шампионата, които ще се проведат паралелно в Израел, Латвия и Румъния.

 


Ключови думи
хандбал Йордан Димитров Евопрпейско първенство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати