Сряда, 26 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Момчетата на Йордан Димитров постигнаха две победи над Молдова

  23.07.2022 10:24
Момчетата на Йордан Димитров постигнаха две победи над Молдова

Националният отбор по хандбал за юноши до 18 години, който се води от старши треньора на горнооряховския „Локомотив” Йордан Димитров, изигра два приятелски мача със състава на Молдова. Те бяха част от последния етап от подготовката на националите за предстоящото участие в Европейския шампионат за тази възраст в Израел. Двата двубоя се играха в ДСК „Васил Левски“ във Велико Търново и завършиха с успех за младите българи.

В първия мач отборът на България се наложи с 35:31. Първата част завърши при равенство – 17:17, а през вторите 30 минути избраниците на Йордан Димитров и Иван Радев наваксаха пасив от три гола, за да триумфират с четири аванс в края.

Във втората среща българският тим отново направи обрат, след като изоставаше с 4 гола през първата част (7:11) и с 14:16 на полувремето. След почивката съставът ни реализира 19 гола и получи 16 за победата с 33:32.

Избраниците на Йордан Димитров и Иван Радев, след които има седем състезатели на двата горнооряховски клуба – „Локомотив” и „Раховец”, ще тренират в Двореца на културата и спорта във Велико Търново до неделя. На 1 август отборът отново ще се събере, този път в Сливница, където ще тренира до 6 август, преди да отпътува за Израел.

Шампионатът, за който се подготвя юношеският ни национален отбор, ще се проведе от 7 до 13 август. Осем отбора ще премерят сили в Тел Авив. България е в предварителна група с Литва, Грузия и домакина Израел. В другата група са съставите на Нидерландия, Чехия, Гърция и Молдова.

Съставът на България в двубоите с Молдова: Любен Иванов („Локомотив” ГО), Теодор Георгиев, Иво Петков, Мартин Борисов, Деян Малчев, Кристиян Йорданов („Локомотив” ГО), Марио Марев, Самуил Стоянов („Раховец 2008” ГО), Станислав Василев, Маниел Димитров, Михаил Стоянов („Раховец 2008” ГО), Иван Петков, Александър Илиев, Павел Георгиев, Валентин Николов, Велизар Филипов, Благовест Панков, Стелян Димов („Локомотив” ГО), Валентин Василев („Локомотив” ГО), Георги Аврамов („Локомотив” ГО).

Старши треньор е Йордан Димитров, помощник треньор Иван Радев, консултант Емил Аврамов, отговорник Георги Андреев и кинезитерапевт Васил Владов.


Ключови думи
хандбал Йордан Димитров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати