Вторник, 01 Nov 2022
            
Горна Оряховица Общество

Учители от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ с участие в Структурирани курсове на обучение в Италия по „Еразъм+“

  02.08.2022 11:34
Учители от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ с участие в Структурирани курсове на обучение в Италия по „Еразъм+“

Приключи обучението и работата по първата мобилност на проект „Предизвикателства пред образованието – иновации, умения и ефективност“, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+, сектор „Училищно образование“. Еразъм е преживяване, което трябва да се изживее поне веднъж в живота. Става въпрос за излизане от зоната на комфорта и попадането в една нова и непозната среда, разказват от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица.

Четирима учители от  ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ , гр. Горна Оряховица, сред които и директорът на гимназията, участваха в структурирани курсове за български учители в Google работно пространство за образование и интерактивно преподаване в град Римини, Италия, по проект на Програма „Еразъм+“, КА122, сектор „Училищно образование“, № 2021-1-BG01-KA122-SCH-000030634. Проектът е финансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз за периода от 17.07. до 26.07. 2022 година. Следващата мобилност по този проект предстои за периода 12.08.2022 г. до 22.08.2022 г. в град Малага, Испания.

Ползвателите са 8 учители,  в това число и директор, разделени в 2 различни структурирани курса  с различна тематика. Всяка група обхваща 2 учители, разделени по 2 групи в 2 държави - Италия и Испания, в различен период от време. Чрез участието си в проекта те ще надградят и придобият допълнителни знания в области, които са нови за тях, ще усъвършенстват езиковите си компетенции, а това ще е ключ към успешна бъдеща работа.

Обученията, курсовете, културните визити в градовете Римини, Сан Марино, Равена и Болоня са организирани и проведени съвместно с партньорската организация SISTEMА TURISMO със седалище в  град Римини, Италия, за което изказваме искрените си благодарности, споделят от ПГЕЕ.

И допълват:

„Дейностите  по провеждане на обучение в двата структурирани курса имат за цел придобиване на допълнителни знания и умения в областта на дигиталните технологии и платформи, прилагани в процеса на обучение и кариерното ориентиране. Друга важна цел е да повишим репутацията на  гимназията с работата по международни проекти и да убедим обществеността - в това число ученици, родители и работодатели, че учейки през целия живот, човек придобива нови знания, умения и опит в желаните от него области, които впоследствие спомагат за успешната бъдеща  реализация на пазара на труда.

Учителите, участвали в двата структурирани курса в град Римини, Италия, подобриха професионалните и  комуникационните си умения на английски език,  запознаха се с културата, традициите и обичаите и вкусиха от традиционната италианска кухня. Заредиха се с много положителна енергия.

Проектът за мобилност е отговор на нашия стремеж за насърчаване на отворено и гъвкаво обучение и издигане в приоритет на квалификацията в образование и обучение.

В резултат на това след приключване на курсовете и завръщането си в ПГЕЕ, учителите, присъствали на курсовете, ще споделят своя опит помежду си и с останалите колеги, а мероприятието ще бъде признато за вътрешна квалификация и съвместно ще го прилагат в бъдещата си работа и обучение на учениците по общообразователна и професионална подготовка, защото „Иновативните учители са в основата на успяващите ученици".


Ключови думи
ПГЕЕ М. В. Ломоносов Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати