Неделя, 09 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ - домакин на среща по международен проект

  14.03.2022 09:28
ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ - домакин на среща по международен проект

Към края е участието и работата  на ПГЕЕ "Ломоносов" в проект по програма „Еразъм +“, KA 202 – „Стратегически партньорства за професионално образование и обучение“. Заглавието на проекта е „Transversal Skills Activation for VET Mobility experiences“. Проектът е партньорство между обучителни организации и работодатели от Испания, Италия, Гърция, Кипър и България за периода от 01.09.2019 г. до 31.08.2021 г., но поради пандемичната обстановка е удължен до края на месец април 2022 г.

На 28.02.2022 г. и 01.03.2022 г. в Рим, Италия, се проведе четвъртата /последна/ среща по проекта, на която присъстваха участници от Tribeka Малага, Испания, Elidea Рим и ADI Болоня, Италия, ПГЕЕ „Михайло Василиевич Ломоносов“, Горна Оряховица, и Българска стопанска камара, София, Militos, Атина, Гърция, и RnDO, Кипър, взеха участие онлайн.

Първия ден на транснационалната среща консорциумът се запозна с  анализа на резултатите от теста и определяне на окончателния му вариант –представени от  Elidea и Tribeka, а ADI ни представи презентация, свързана с дейностите по разпространението на резултатите от проекта – в минал и бъдещ план – какво е и какво ще бъде направено. Денят приключи с културна програма – пешеходен тур във Вечния град - вечерен Рим.

Втория ден беше посветен на Финансовия мениджмънт - координаторът на проекта Джулия Скавоне ни запозна с дейностите по Управлението и изпълнението на проекта, с транснационалните срещи по проекта, интелектуалните резултати, организирането на Мултипликационни събития, мероприятията по разпространение на интелектуалните резултати. Срещата приключи с издаване на сертификати.

Последните мероприятия, които ни предстоят през месец април, са: Мултипликационо събитие, на което ще поканим гости от  местни заинтересовани страни,  учители в ПОО, ръководители на проекти, наставници, директори и ще представим приключилата мобилност на 15 ученици от ПГЕЕ в периода 22.06.2021 – 12.07.2021 и ще връчим сертификати, разказват от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.


Ключови думи
ПГЕЕ М. В. Ломоносов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати