Понеделник, 31 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Радослав Шабанаков участва на Световното първенство по таекуондо

  01.08.2022 09:59
Радослав Шабанаков участва на Световното първенство по таекуондо

Радослав Шабанаков от Горна Оряховица представи България на Световното първенство по таекуондо във възраст кадети. Радо е възпитаник на ОУ „Иван Вазов” и бъдещ ученик на СУ „Вичо Грънчаров” и е състезател на ТК „Кондор 2000“ – София.

От 28 юли до 7 август България е домакин на Световното първенство по таекуондо. Зала „Арена Армеец” в София събира на едно място състезатели от цял свят. Около 100 държави и 638 бойци, избрани сред най-добрите от добрите, ще мерят сили за световните титли.

Жребият отреди на Радо да се бие на родното татами на 29 юли срещу националния състезател на Турция Нусред ефе Чакир, който в последствие стана финалист и вицесветовен шампион. Чакир е изключително класов състезател, който за последната година няма нито една загуба в категорията си до 57 кг.

Ради и Чакир премериха сили в категория 53 кг. кадети (при тежест на Радослав само 49 кг.) Нашето момче направи добър мач, успя да удържи на тежките удари, нанесени от неговия противник, дори намери начин да му отвърне с удари в главата и тялото. Но голямата разлика в килограмите и силната мощ на турския състезател надделяха над Радо и той отстъпи по пътя към заветната титла.

Ради се прибра с една сбъдната мечта - да стъпи на световния подиум. Сега е още по-мотивиран и целеустремен по пътя към върха.

България остана без медали при кадетите, но през идната седмица идва ред на юношите, които ще се борят за медалите.


Ключови думи
Разослав Шабанаков таекуондо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати