Събота, 22 Oct 2022
            
Велико Търново Спорт

Емануил Луканов преди мача на „Етър“ срещу „Дунав“: Трябва да подходим умно и концентрирано

  22.07.2022 09:37
Емануил Луканов преди мача на „Етър“ срещу „Дунав“: Трябва да подходим умно и концентрирано

„Етър“ приема в събота „Дунав“ с очаквания за оспорван мач, след като и двата тима стартираха с победи на чужд терен.

„Дунав” е млад енергичен отбор, спечелиха първия си мач и ни очаква доста труден двубой. Но ако ние подходим умно, концентрирано и целенасочено, ще сведем проблемите до минимум. Да натискаме умно докрай, да не подценяваме мача и може да се поздравим с успех“, заяви старши треньорът Емануил Луканов.

Няма отсъстващи в тима, освен лекуващите се Здравко Илиев и Георги Александров и новото попълнение Хавиер Бетегон, който още не е с уредени права. „Групата ни е ясна, имаме достатъчен избор за основния състав. Дани Младенов не беше играл в контролите, но тренира през цялото време с тима, дойде ли точният момент за игра, ще влезе пълноценен за себе си и отбора. Здравко Илиев почва тренировки от 5 август, а Хавиер Бетегон още не е с уредени права, но впечатленията от него са добри“, коментира Луканов.

„Работим за това във всеки мач отборът да е на максимум. Влизат ли с главите си в мача по начин, по който трябва – аз нямам притеснение. Ние работим да спечелим всяка една точка и всеки един мач“, добави наставникът на етърци.

Голмайсторът на „болярите“ Даниел Младенов обяви, че е на 100% готов за игра. „Вече съм съвсем добре, радостното е, че при контузията не се наложи да се прави операция, което щеше да увеличи отсъствието ми от терена. Направих си пълноценно подготовката с отбора, хубавото е, че вече нямам никакви проблеми. Надявам се, че треньорското ръководство ще прецени вече да започвам да играя. От моя гледна точка вече съм готов на сто процента да дам каквото мога.

„Дунав“ е по-скоро непознат отбор, сега влизат от Трета лига. Играхме контрола с тях, но имат много нови момчета в състава си. Биха в първия мач в Ловеч, обстановката при тях е превъзбудена. Само че ние сме си добър отбор, така че се надявам на сто процента да вземем мача. Всички очакваме този път целта, която сме си поставили, да я изпълним. Лично аз се надявам на същото – да влезем в Първа лига“.


Ключови думи
Емануел Луканов Етър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати