Петък, 14 Oct 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ с още две нови попълнения

  12.07.2022 09:48
„Етър“ с още две нови попълнения

Младежкият национал на Панама Хавиер Бетегон е най-новото попълнение в селекцията на „Етър“. Бетегон идва при „виолетовите“ като преотстъпен за една година от настоящия си клуб „Индепендиенте“ и вече започна подготовка с великотърновския тим.

Хавиер Раул Бетегон де Леон е роден на 12 февруари 2003 г. и играе като ляво крило. До април т.г. беше част от португалския „Национал“ (Мадейра), където бе титуляр в U19 на тима. До края на юни Бетегон бе ангажиран с националния тим на Панама U20 на финалите за купа КОНКАКАФ, като записа 4 мача и се отличи с два гола, а тимът му стигна до четвъртфиналите.

Нападателят Борислав Трендафилов е последното име в селекцията на етърци. Двете страни подписаха договор за една година и той вече официално е част от великотърновския тим.

Борислав Трендафилов е роден на 29 октомври 1998 г. в Ихтиман. Играе като централен нападател. Като футболист на ЦСКА 1948 18-годишният тогава Трендафилов стана автор на първия гол в историята на този клуб. Бе обект на засилен интерес от лондонския „Чарлтън“, където бе поканен и на двуседмични тестове. Само смяната на собствениците лиши нападателя от старт на кариера в Лондон в отбора до 18 г., който стана шампион в Англия. Боби Трендафилов бе основен футболист на „Чавдар“ (Етрополе). В началото на лятната подготовка бе взет на проби в „Етър“, като още в първия мач срещу „Янтра“ (Габрово) вкара гол с пета. Борислав Трендафилов изкара цялата подготовка с „виолетовите“ и получи одобрението на треньорския щаб.

От 11 юли 2022 г. Хавиер Бетегон и Борислав Трендафилов вече са футболисти на „Етър“ (Велико Търново).


Ключови думи
Етър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати