Събота, 08 Oct 2022
            
Велико Търново Други

Хирург дари портрет на Левски на Националния военен университет

  08.07.2022 14:01
Хирург дари портрет на Левски на Националния военен университет

О. з. полковник Петров дари от името на проф. д-р Иван Гаврилов портрет на Васил Левски. Картината получи началника на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов. Портретът е правен специално за Военния университет и негов автор е художникът Цветан Дочев.

Освен мащабната картина, о.з. полковник Петров предаде на бригаден генерал Маламов и две книги. Едната е „Капитан Камен Луков – музикален диригент и велик българин“ от Славко Григоров, а другата – „Отечествознание за четвърто отделение“ на А. Монеджикова. Първото издание на книгата е от 1941 г. с одобрението на Министерството на народното просвещение.

Това е поредното дарение, което началникът на клиника по гръдна хирургия – УСБАЛ по онкология проф. д-р Иван Гаврилов прави на Националния военен университет. Преди година той дойде лично, за да връчи на бригаден генерал Маламов три изключително ценни карти на България, три портрета на български генерали, икона „Св. Георги с жития“ и много книги. Той е дарявал литература на университетската библиотека, портрети и икони.


Ключови думи
НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати