Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Стражица

В Сушица канят на фестивал в чест на подвига на Димитър Димитров

  25.06.2022 17:19
В Сушица канят на фестивал в чест на подвига на Димитър Димитров

Община Стражица, Кметство Сушица и НЧ „Станчо Станчев 1896“ канят на  III Фестивал на българската патриотична песен „За теб, България". Фестивалът се провежда в чест на подвига на старшина първа степен Димитър Атанасов Димитров. През 1965 г. морякът жертва живота си, за да спаси от гибел другарите си и бойния кораб, на който служи.

Фестивалът ще се проведе на 3 септември. Той е с конкурсен характер, като в него могат да участват индивидуални изпълнители и формации с до 3 песни. И в двете категории участниците ще бъдат разпределени в по 3 възрастови групи. Първата песен от репертоара им задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, съобразена с целите на фестивала /за родината, за семейството, за родната природа/. Другите две песни могат да бъдат патриотична или забавна с общо времетраене до 10 мин.

Изпълненията могат да бъдат с инструментален съпровод на живо или акапелно. Те ще бъдат оценявани от професионално жури, коието ще отсее най-добрите според  подбор на репертоара, съобразно възрастта; интонация, вокална техника и художественост на изпълнението; сценична реализация – артистичност, хореография, костюми.

За двете конкурсни категории в трите възрастови групи ще се класират на I , II , III място и ще получат медал , плакет и грамота. Грамота за участие ще получат индивидуалните изпълнители и формации за всяка група. Предвидени са и специални награди - на Община Стражица, на Пункт за базиране гр. Варна, на кмета на с. Сушица

Участниците във фестивала не плащат такса за участие, за тяхна сметка са разходите за път, храна, нощувка. Организаторите си запазват правото за всякакъв вид документиране, излъчване, филмиране и разпространение на материала, без да плащат права и обезщетения.

Заявки за участие се приемат до 08.08.2022 г. За контакти: Надка Никова, председател на НЧ „Станчо Станчев 1896“ – 0884583171; Петя Иванова, секретар – 0877121616.


Ключови думи
Фестивал на патриотичната песен Сушица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати