Четвъртък, 22 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Близо 100 събития ще се случат във Велико Търново в рамките на два дни

  22.06.2022 15:37
Близо 100 събития ще се случат във Велико Търново в рамките на два дни

Близо 100 събития ще се случат във Велико Търново само за две денонощия в периода 19-21 август. В Стария град ще се проведе първият по рода си фестивал „48 часа Варуша Юг“.

Акустични концерти, музикални вечери, йога, спорт, кино, дискусии и още много разнообразни прояви ще се състоят в няколко точки в старата част на Велико Търново.

Фестивалът е организиран от ТаМ – пространство за култура и социални инициативи, и получи категоричната подкрепа от Община Велико Търново. Това заяви заместник-кметът Нейко Генчев по време на пресконференция, на която Галин Попов, Гергана Нойкова и техните съмишленици представиха програмата и акцентите.

Сборен пункт за участници и посетители ще бъде плажът край р. Янтра, който в момента се възстановява от доброволците от ТаМ и техни приятели от други организации.

Пет са локациите на фестивала - голямата панорамна площадка на ул. „Стефан Стамболов“, арт-бар „Хипстър“, Самоводската чаршия, пространството около паметника на Никола Пиколо и Музеят на архитектурата, който ще бъде отворен за първи път след повече от 30 години пауза.

„Това е първа крачка да направим от Велико Търново място, в което всички искаме да живеем – един красив, цветен и весел град, в който хората да се усмихват, когато се срещат. Лично аз приветствам всяка идея, която поставя културата в основата на местните общности. Те са истинската сила и двигател за развитието на градовете“, коментира Нейко Генчев.

Всички събития във фестивала ще са със свободен достъп. Програмата може да бъде открита тук: https://www.facebook.com/varushasouth/ / сн. Община Велико Търново


Ключови думи
ТаМ Варуша Юг фестивал
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати