Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

ТаМ кани великотърновци да разкажат спомени за Клуба на културните дейци

  12.01.2022 10:24
ТаМ кани великотърновци да разкажат спомени за Клуба на културните дейци

„Имаш история, свързана с Клуба на дейците на културата (КДК) и искаш да я разкажеш? В албумите си пазиш снимки от културни събития, разговори и събирания в сградата на КДК? Ти самият, твоите родители, роднини или близки пазите ярки спомени от това култово за Велико Търново място? Имаш исторически снимки, картини, пощенски картички, на които се вижда сградата на ул. Велчо Джамджията 16? Ела и разкажи ни КДК“.

Пространство за културни и социални събития ТаМ – Велико Търново си поставя за цел да събере и дигитализира архив с документи, снимки и лични истории, свързани със сградата на Клуба на дейците на културата в старата столица. С тази нелека задача се заема екип от двама изследователи – д-р Зорница Драганова (културолог и антрополог към БАН) и арх. Веселин Алексиев (реставрация, консервация и социализация на сгради паметници на културата).

От ТаМ канят всички търновци, които имат лична или семейна история, свързана с КДК, и искат да я разкажат, на среща на 15 януари от 14:00 ч. в Клуба на ул. „Велчо Джамджията“ 16 .

По време на срещата участниците ще се запознаят със стопаните на Клуба на културните дейци, които ще им разкажат за предстоящия изследователски процес и как събраният материал ще бъде публично представен.

Събитието се провежда в рамките на проект „Бъдеще за КДК“, който се осъществява с помощта на Национален фонд „Култура“.

Сн. ТаМ - Картина на художника Цанко Петров, запечатала атмосферата на КДК.


Ключови думи
ТаМ КДК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати