Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Силна група бегачи и колоездачи от Горна Оряховица и Велико Търново участва на „Лудогорски маратон 2022” и се върна с медали

  06.06.2022 14:27
Силна група бегачи и колоездачи от Горна Оряховица и Велико Търново участва на „Лудогорски маратон 2022” и се върна с медали

14 любители на екстремния спорт от Горна Оряховица и Велико Търново се включиха в деветото издание на „Лудогорски маратон” и спечелиха 4 медала.

„Лудогорският маратон” се организира от 2014 г., когато е създаден клуб „Зелена стъпка” в Разград с цел да развива и популяризира приключенския спорт и здравословния начин на живот. Започнали с бягане и колоездене, а от няколко години добавили и плуване и вече правят състезания и по триатлон. Трасето е в местността „Пчелина” на десетина километра от Разград и част от защитената местност „Островче”. Тук се намира язовир „Пчелина”, който е единствен в България с разрешение за плажуване и плуване. Затова е сред малкото места, където може да се организира триатлон.

Бягането и колоезденето е почти изцяло в гората в пресечена местност по горски пътеки и черни пътища и съвсем малка част е на асфалт и макадам. Бягането е на три дистанции – 13, 21 и 35 кв. Колоезденето е 45 км, а триатлонът включва 1,2 км плуване, 44 км колоездене и 13 км бягане.

Около 200 състезатели от цялата страна са участвали в деветото издание на маратона. 14-те атлети от Горна Оряховица и Велико Търново всъщност се засекли случайно. Едната група е на бегачите, които редовно участват в ултра маратони, а този път се улучили със сериозна група колоездачи, за които състезанията също вече стават все повече.

Групата на две колелета са Момчил Илиев, Георги Йорданов, Тодор Иванов, Петър Георгиев, Георги Лазаров, Трифон Славков, Генади Дочев, Димитър Коджабашев. Първа при колоездачките е Теодора Табакова от Лясковец, а Десислава Гоева е трета.

В най-тежката дисциплина – триатлона, участваха Илия Бончев и Мирослав Кирилов.

При бегачите Пламен Василев зае първо място на 13 км, Валерия Димитрова е първа при жените на 21 км, а в същата дисциплина Антония Русева е втора. Така дъщеричката на Пламен и Антония Божидара имаше възможност да се качи два пъти на стълбичката за награждаване в този уикенд.


Ключови думи
Лудогорски маратон Антония Русева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати