Петък, 19 Авг 2022
            
Горна Оряховица Общество

Вокално студио „Гласове” подари концерт на своите две абитуриентки

  19.05.2022 19:14
Вокално студио „Гласове” подари концерт на своите две абитуриентки

Вокално студио „Гласове” на първата победителка в „Гласът на България” Стелияна Христова направи концерт-подарък за двете си абитуриентки Нелина Векирова и Йоана Марчева. На сцената в голямата зала на Младежкия дом в Горна Оряховица излязоха всички възпитаници на младия вокален педагог, а гости им бяха зам. кметът Стефчо Алипиев, общинският съветник Добрин Дериджиян, ръководителката на балет „Етна” Надежда Стойчева.

Благодарности на целия екип на Младежкия дом за организацията на концерта, както и на Студио „Мелодия” за видеозаснемане и на фотографа Венелин Георгиев. Те направиха концерта празник за всички наши деца и най-вече за нашите абитуриентки, на които пожелахме на добър час, сподели Стелияна Христова.

12 момчета и момичета от 7 до 18 години работят със Стелияна Христова и те не са само от Горна Оряховица, но и от Велико Търново, Свищов, Стражица и Полски Тръмбеш.

Двете абитуриентки, макар и старши по възраст, съвсем отскоро се занимават професионално с пеене и Стелияна е техният първи вокален педагог. Нелина Векирова завършва ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, а Йоана Марчева – ПМГ „Д-р Васил Друмев”. И двете ще продължат образованието си в университети, несвързани с музиката, но няма да прекъснат своите музикални занимания и ще останат част от малкото семейство на Вокално студио „Гласове”.

Концертът в тяхна чест всъщност не слага край на годината и за младите музикални дарования няма да има дълга ваканция. След дългата пауза заради ковид пандемията конкурсите изникват лавинообразно и предстоят тежки месеци на подготовка и изяви.

Само преди дни трима представители на ВС „Гласове” участваха и се наредиха сред победителите на един от най-качествените български конкурси – „Сарандев” в Добрич. Вокалният педагог Стелияна Христова спечели първото място в групата на големите 19 – 30 години, а Кристиян Менев и Преслава Георгиева са сред наградените в I и II възрастова групи.

Още следващата седмица е следващият конкурс, в който ще участват децата на Стелияна. От 27 до 29 май във Велико Търново е „Звукът на времето”.

Кристиян Менев пък е избран за участие в V Национален фестивал „Детска мелодия на годината”. Кристиян, който е от Велико Търново, ще участва в сборна формация на 8 деца от различни школи в България с песента „Жив си, Апостоле” по текст на Анета Мутафова и музика и аранжимент на Валери Костов.


Ключови думи
Вокално студио Гласове Стелияна Христова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати