Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Гласът на България Стелияна Христова: Много от колегите са на ръба и преди затварянето

  28.11.2020 09:31
Гласът на България Стелияна Христова: Много от колегите са на ръба и преди затварянето

Първата победителка в риалити формата „Гласът на България” Стелияна Христова застана редом с колегите си в протеста пред РЗИ след затварянето на спортните зали, музикалните школи и залите за танци във Велико Търново. Хората на изкуството протестираха срещу затварянето на областно ниво, което вече преминава и на национално.
Точно преди година Стелияна, която вече е майка и на две момчета, отвори своя вокална школа в Горна Оряховица. Кариерата й на вокален педагог тръгна бурно с привличането на доста талантливи деца от цялата област, които бързо донесоха и първите успехи за Вокално студио „Гласове”. Но само след по-малко от половин година дойде първият локдаун. Последва бавно възстановяване заради ваканцията и тъкмо Школата отново набра скорост, идва ново затваряне.
Всъщност аз съм ощетена и като ръководител на Школа, и като изпълнител. От един месец насам клубовете са затворени, така че работа за нас няма. Вече са затворени и школите, а се очертава това да продължи дълго. Ако трябва да бъда напълно откровена, за мен това няма да е толкова фатално, но има колеги, за които това означава фалит. Затова се присъединих към тях пред РЗИ, защото разбирам в каква безизходица са поставени, споделя Стелияна.
Спрямо колегите съм минимално засегната, защото срещнах подкрепа на много хора и имам късмет да работя с талантливи деца и отдадени родители. При първото затваряне Общината ни освободи от наеми за помещенията в Младежкия дом в Горна Оряховица, което си е голям жест. Много от колегите ми нямат работа, а наемодателите им не проявяват никакво разбиране в този момент и ги притискат за наемите си. Може би и те са в трудно положение, но в тази ситуация трябва да се търси компромис, казва младата вокална педагожка. Счетоводителката ми също свали хонорарите си на минимума, въобще бях подкрепена от хората край мен, признава с благодарност Стелияна. Най-много се радвам, че успях да задържа децата си след първото затваряне. Надявам се да го направя и сега. Колкото и да е недостатъчно, ползвам всички възможности за работа онлайн. Занимавам ги, давам им задачи, подготвяме парчета в интернет. Участваме в онлайн конкурси. Никак не е същото, но това е единственият начин да запазим някакъв ритъм на работа. Подготвяме дори онлайн Коледен концерт, нищо че не сме заедно от 9 ноември. Надявам се това да е последното затваряне и следващата година всичко да си дойде на мястото си. И дано да оцелеем всички, които с толкова любов се раздаваме за музиката, казва Гласът на България.
Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Стелияна Христова Гласът на България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати