Вторник, 27 Сеп 2022
            
Светски

Честит рожден ден на Стелияна Христова

  30.07.2020 11:23
Честит рожден ден на Стелияна Христова

Днес рожден ден празнува първата победителката в „Гласът на България“ Стелияна Христова. След финала на най-гледаното музикално риалити у нас, гласовитата изпълнителка безспорно успя да се превърне в любимка на цяла България, както и в един от най-успешните и развиващи се финалисти в шоуто.
През последните няколко години Стелияна се наложи и като една от най-търсените и ангажирани клубни певици в страната. В момента е в ход нейното второ национално турне, с което в рамките на годината ще изнесе над десет клубни концерта в цялата страна. На сцената Стелияна излиза заедно с нейния музикант Петко Савов, а първите им гастроли вече се състояха в Горна Оряховица, Велико Търново, Ловеч, Павликени, Поморие и Несебър.
Освен с концерти и участия, от няколко години Стелияна се занимава активно и с академична и преподавателска дейност. Певицата завършва „Педагогика на обучението по музика“ във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и почти веднага започва работа като преподавател по поп и джаз пеене в музикалното училище в Плевен. Тази година предстои да се дипломира и като магистър по "Ръководство и мениджмънт на музикални състави", отново във великотърновската Алма Матер.
Неотдавна Стелияна отвори и собствена музикална школа за певци. Школата носи името "Вокално Студио Гласове" и се помещава в сградата на Младежкия  дом в град Горна Оряховица.
Нейни възпитаници успешно шестват по музикалните конкурси и фестивали в страната и вече печелят своите първи награди.


Ключови думи
Стелияна Христова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати