Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Над 130 изпълнители идват в Горна Оряховица за Международния конкурс „Нова музика“

  16.05.2022 14:46
Над 130 изпълнители идват в Горна Оряховица за Международния конкурс „Нова музика“

На 21 и 22 май 2022 г. в салона на НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица ще се проведе ХVI Международен конкурс за популярна песен „Нова Музика”. Конкурсът е организиран от Община Горна Оряховица и НЧ „Напредък 1869” и се провежда под патронажа на Министерството на културата.

В тазгодишното издание ще вземат участие над 130 вокални изпълнители от 25 града в страната и от Румъния. Организаторите очакват 90 индивидуални участници от Варна, Бургас, Велико Търново, София, Добрич, Шумен, Пловдив, Търговище, Карлово, Каспичан, Русе, Сопот, Сливен, Панагюрище, Попово, Ловеч, Велинград, Полски Тръмбеш, Дебелец, Нови пазар, Севлиево, Казанлък, Разград, Ямбол и Горна Оряховица, както и 40 участници в камерни форми и вокални формации.

Според статута на конкурса „Нова музика”, участниците се явяват в 2 категории – индивидуални изпълнители, разпределени в 4 възрастови групи (5-9 г., 10-13 г., 14-17г. и 18-25 г.), и вокални формации в две възрастови групи - до и над 12 г. Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател Милена Добрева – вокален педагог в Националното музикално училище в Бургас, създател и ръководител на Вокален ансамбъл „Фортисимо“, който представя достойно България на международни и национални форуми. Членове са румънският композитор Валентин Мунтеан – декан на катедра „Музика“ в Университета в Брашов, Георги Янков - български поп и джаз изпълнител и вокален педагог, създател и ръководител на Вокален състав „Мастър Пиийс”.

Статуетката „Нова музика“ е дело на горнооряховския художник Илия Банков, а сигналът на конкурса е на друг горнооряховчанин - композитора Валентин Тонков. Грамотите и дипломите на изпълнителите са ръчно надписани от художника Мариана Гайдарова.

Творчески директор на конкурса е Почетният гражданин на Горна Оряховица и основател на конкурса и вокалната школа в града Аделина Колева.

Подготвен е богат награден фонд – дипломи, купи, медали и специални награди за класиралите се на челните места в песенната надпревара.

Входът е свободен.


Ключови думи
Нова музика Аделина Колева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати