Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново бе домакин на „Иновации в действие“

  13.05.2022 15:40
ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново бе домакин на „Иновации в действие“

В периода 11.05 – 13.05.2022 г. Основно училище „П. Р. Славейков“ във Велико Търново беше домакин по Национална програма за сътрудничество с обмен на иновативни практики и мобилност „Иновации в действие“, а негови гости бяха пловдивските ОУ „Васил Петлешков“ и НУ „П. Р. Славейков" и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, село Градница, обл. Габрово.

През първия ден от образователния обмен гостуващите училища имаха възможност да се запознаят със същността на иновацията на ОУ „П. Р. Славейков“, те присъстваха и на виртуална разходка, разкриваща забележителностите и културно – историческия дух на Велико Търново.

Участниците се включиха в специално организирана туристическа обиколка, показваща атмосферата на града. Те получиха и специална задача, свързана с откриването на парченца от глинен исторически пъзел, които бяха скрити из забележителности и музеи из града.

Програмата във втория ден от гостуването бе свързана с наблюдение на уроци с иновативни елементи в начален и прогимназиален образователен етап, на интерактивен урок за съвместна работа в Гугъл приложения, на наблюдение на занимания по интереси и самоподготовка – съвместно създаване на ученически сайт, съвместна работа в гугъл презентации и джамборд.

В края на деня учениците имаха екипна работа с участници от четирите училища, наблюдавана от учителите, където бяха създадени интересни и креативни образователни проекти и се създадоха нови приятелства.

Третият ден бе посветен на обмен на добри практики на педагогическите специалисти. Гостите трябваше да се включат в дискусия и да споделят коя от наблюдаваните и споделени практики биха приложили в тяхната работа и как те могат да я трансформират съобразно своите условия в училище. Учениците пък имаха възможност да участват в развиващи, творчески и спортни дейности, подготвени специално за тях от екипа на ОУ „П.Р.Славейков“.

Визатата завърши с размяна на контакти и планове за бъдещи срещи.


Ключови думи
ОУ П. Р. Славейков Иновации в действие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати