Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Националният консултант проф. д-р Коста Костов и ученици на СУ „Вичо Грънчаров” създадоха наръчник за последствията от COVID-19

  27.04.2022 15:53
Националният консултант проф. д-р Коста Костов и ученици на СУ „Вичо Грънчаров” създадоха наръчник за последствията от COVID-19

Откриването на STEM центъра в СУ „Вичо Грънчаров” бе използвано, за да се представи и няколкомесечния труд на ученици на училището под менторството на най-известния белодробен специалист в България и национален консултант проф. д-р Коста Костов.

„Патологии вследствие на COVID-19” е сборник със статии, появил се след като от началото на учебната година ученици на горнооряховското училище работят заедно с професора. Една от целите на сборника е да бъде ползван като помагало за първокурсници в медицинските университети.

Проф. Костов беше гост на откриването на STEM центъра и напомни на ученици, учители и гости, че ролята на училището е най-вече да вдъхновява и да дава път на младите хора. Следвайте своето вдъхновение, обърна се той към възпитаниците на СУ „Вичо Грънчаров”, с част от които работи вече няколко месеца.

Връзката между горнооряховското училище и професора станала посредством друг известен медик. Д-р Сибила Маринова от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” работи с младежката организация на БЧК в училището от няколко години и тя забелязала, че има запалени по науката деца. Свързала проф. Костов с тях и той се превърнал в техен ментор в продължение на почти цяла учебна година. От тази съвместна работа се роди и сборникът, в който има статии на дванадесетокласниците Ивелин Атанасов, Мария Елена Станчева, преподавателите Ваня Христова и Даниела Кенарева.

Сборникът бе представен от Ивелин и Мария Елена, а техни съученици демонстрираха как се провежда обучение с модерните технологии на STEM центъра.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" STEM център проф. д-р Коста Костов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати