Неделя, 24 Юли 2022
            
Горна Оряховица Общество

Горнооряховската ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” развива творческия подход към утвърдени професии

  22.04.2022 13:05
Горнооряховската ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” развива творческия подход към утвърдени професии

Възпитаниците на Професионалната гимназия по хранителни технологии нямат проблем с реализацията си по специалността след училище. Това са най-търсените кадри на трудовия пазар не само заради добрата професионална подготовка, която получават, но и заради усилията да се поощрява творческото отношение на младите хора към работата. Тези усилия се полагат през целия период на обучение и при голяма част от младите хора намират добро поле за развитие.

Последният успех на креативно настроени ученици от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” бе третото място в Шестото издание на Националния конкурс за младежко техническо творчество на екип от училището. Петър Йовов, Светлозар Любомиров и Мартин Дачев от 12 „а” клас се представиха с разработката „Превозване на нетрайни продукти с хладилен транспорт без фреон”. Работата им бе оценена от журито, което ги отличи с Трета награда – 200 лева и ваучер за 100 лева от магазини „Елимекс”. По време на изложението ПГХТ демонстрира и уменията на другата си утвърдена специалност. Гостите на щанда бяха посрещани от хапки, изработени от учениците от „Ресторантьорство и кетъринг”. Техните умения всъщност са добре познати, тъй като младите кулинари на ПГХТ подготвят кетъринга за почти всички представителни  събития на Общината. В навечерието на Великден учениците подготвят специална изложба, включваща традиционни изделия за празника.

В навечерието на новата кандидатгимназиална кампания ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” ще се включи активно в „Панорамата на професиите” с видео, представящо изучаваните специалности в училището. Възпитаници на училището участват в конкурса „Моята мечтана професия”, организиран от РУО.

За предстоящата учебна година ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” отново ще приема в три специалности в дневна форма на обучение.

Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг – Ресторантьор

Цел на обучението: Професионална подготовка на квалифицирани специалисти – ресторантьори, готвачи, управители на заведения за хранене и развлечения.

Придобиване на умения за подготовка на оферти и догооври за кетъринг; участие в посрещането, обслужването и изпращането на гостите и др.

Придобиване на трета степен на професионална квалификация.

Учебната и производствена практика се провеждат в реална работна среда в заведения за хранене и развлечения в гр. Горна Оряховица и региона

Придобиване на правоспособност за водачи на МПС категория В.

Техник-технолог по експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост

Цел на обучението: Професионална подготовка на високо квалифицирани специалисти – техник технолог;

Придобиване на умения за проектиране, експлоатация, поддържане и ремонт на хладилници, хладилни и климатични инсталации.

Придобиване на трета степен на професионална квалификация.

Придобиване на правоспособност за водачи на МПС категория В и газозаваряване.

Аудио-визуални изкуства и техники; производство на медийни продукти

ПОЛИГРАФИЯ

Дуално обучение чрез работа в печатници и издателски къщи

Придобиване на трета степен на професионална квалификация – полиграфист

Осъществява оперативна дейност за въвеждане на текстова информация в стандартни приложни програмни продукти, сканира изображения.

ДУАЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ (обучение чрез работа)

Допълнителна стипенция до 100 лв. на месец от „Захарни заводи“ – Горна Оряховица.

Практическо обучение два дни в седмицата за XI клас и 3 учебни дни в седмицата за XII клас.

Придобиване на правоспособност за водачи на МПС категория В

ПГХТ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ”  ОРГАНИЗИРА БЕЗПЛАТНИ КУРСОВЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПРАВОСПОСОБНОСТ ЗА ВОДАЧИ НА МПС КАТ. В, Ткт и Твк ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ В ГИМНАЗИЯТА.

Учениците в дуална форма на обучение получават допълнителна стипендия 50-100 лв. на месец.

Училището предлага безплатно общежитие и безплатно пътуване.

Тел./ факс (0618) 60295

E-mail: [email protected]

www.facebook.com/pght.go


Ключови думи
ПГХТ "Проф. д-р Асен Златаров"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати