Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

СУ „Георги Измирлиев” откри изложба в навечерието на празника си

  19.04.2022 19:33
СУ „Георги Измирлиев” откри изложба в навечерието на празника си

Изкуството на СУ „Георги Измирлиев” се върна в Художествена галерия „Недялко Каранешев” след 2-годишните ограничения заради пандемията. Традиционната изложба на художниците от Гимназията отново е там, където е мястото на картините – в Галерията, а откриването й се превърна в празник не само на изобразителното изкуство, но и на музиката и танца, така както беше и преди принудителното прекъсване.

Но пък една традиция, поставена през този ограничителен период – да се представят произведенията на малките художници онлайн, ще продължи. Виртуалната изложба тази година ще бъде открита на 21 април, когато е кулминацията на празника и ще покаже повече рисунки отколкото изложбата в Галерията. Във виртуалната експозиция ще има 163 картини – по една за всяка година от създаването на училището.

130 рисунки на 59 табла са представени тази година в годишната изложба на талантите от СУ „Георги Измирлиев”. Дело са на учениците от 5 до 9 клас, които работят с учителя по изобразително изкуство д-р Димо Иванов. Част от рисунките са направени в часовете, други децата са рисували вкъщи. Зад всяка обаче стои много труд. Благодаря на учениците си заради този труд. Вие виждате красивия краен резултат, но аз знам колко усилия са положили, каза Димо Иванов при откриването на изложбата.

Щастлива съм отново да сме тук след това принудително прекъсване. Не сме се отказвали да правим изложби, в последните две години ги правехме в училище, но на картините мястото им е точно тук – в Галерията. Емоцията е съвсем различна и се надявам повече горнооряховчани да видят таланта на нашите деца, каза директорът на СУ „Георги Измирлиев” Криси Аврамова, откривайки изложбата.

Цветна, жизнена и в същото време изключително зряла като излъчване. Откривам много колеги в тази изложба. Зарадва ме и идеята да се включат преподаватели и да се очертае една приемственост. Заповядайте, изложбата е тук до 10 май и си заслужава да се види, сподели уредникът на Галерията д-р Деница Александрова.

Бонусът към 130-те рисунки на децата са 11 картини на 7 учители и служители на СУ „Георги Измирлиев”. Те са поканени да се включат от Димо Иванов и с радост приели да покажат своите неща. Той пък иска да покаже на учениците си, че изкуството е част от живота, а не просто учебен предмет.

С откриването на изложбата празничният маратон в СУ „Георги Измирлиев”, започнал преди повече от две седмици, навлиза в кулминацията си. На 21 април е денят на Гимназията и в 9:30 часа в двора на училището започва празник, в който учениците ще покажат разнообразните си таланти.


Ключови думи
изложба СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати