Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Други

Оптимизират трафика край две училища във Велико Търново

  18.04.2022 16:30
Оптимизират трафика край две училища във Велико Търново

Обособени места за кратковременен престой на автомобили предстои да бъдат оформени край двете училища с най-голям брой ученици в началния курс на обучение – ОУ „Бачо Киро“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Мерките за оптимизиране на движението бяха набелязани по време на работна среща на транспортната комисия в Общината, ръководена от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, заедно с представители на сектор „Пътна полиция“ и експерти. Целта е родителите, които изпращат и посрещат децата си, да бъдат улеснени и едновременно с това да не се създават трудности за трафика край двете училища.

С пътна маркировка и знаци ще бъде оформена лента за кратковременен престой в западната страна на ул. „Йоновка“ – от страната на входа на ОУ „Бачо Киро“. В източната страна на улицата ще следи за стриктно спазване и на сега съществуващото ограничение за паркиране. По този начин ще бъде осигурено достатъчно място както за родителите, така и за останалия трафик.

По аналогичен начин предстои да бъде подобрена и организацията на движение в участъка на улица „Мармарлийска“ пред ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Конкретно за тази локация, мерките по новата организация на трафика ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.

Взето бе и още едно решение –за засилване на полицейското присъствие пред училищата с ученици от 1 до 7 клас и по-конкретно – във времевите периоди преди началото на учебните занятия и след края им, когато потокът от хора е най-голям.


Ключови думи
трафик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати