Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Темида

Апелативният съд във Велико Търново отложи дело за контрабанда на над 90 кг хероин през „Дунав мост“

  27.09.2021 15:30
Апелативният съд във Велико Търново отложи дело за контрабанда на над 90 кг хероин през „Дунав мост“

Великотърновският апелативен съд разгледа в открито съдебно заседание днес ВНОХД 272/2021 г., образувано по жалби на подсъдимия Александър И. Ю. и неговия защитник срещу присъда на ОС-Русе, с която подсъдимият е признат за виновен в това, че на 17.11.2019 направил опит да пренесе през границите на страната на ГКПП „Дунав мост“ гр. Русе общо 91,875 килограма хероин на стойност 7 305 875 лева, а също и че държал с цел разпространение горепосоченото количество хероин. Първоинстанционният съд е осъдил подсъдимия на 17 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим, както и да заплати 200 000 лева глоба в полза на държавата.

В съдебно заседаните подсъдимият и неговият защитник заявиха, че поддържат своите жалби, с които сочат неправилност на присъдата на ОС-Русе и искат нейната отмяна, като вместо това да бъде постановена нова, с която подсъдимият да бъде изцяло оправдан и по двете му повдигнати обвинения.

Съдът допусна нови писмени доказателства, представени от защитата, като в хода на съдебното следствие през въззивната инстанция бяха разпитани и двама свидетели – служители на ТД „Митница Русе“.

По искане на защитата, съдът допусна до разпит и двама нови свидетели, поради което съдебното заседание бе отложено за 25.10.2021 г., за която дата те ще бъдат призовани.


Ключови думи
трафик хероин
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати