Неделя, 05 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Камера, повдигнати пешеходни пътеки и контрол на шума ще борят проблема с трафика през Поликраище

  11.10.2021 15:45
Камера, повдигнати пешеходни пътеки и контрол на шума ще борят проблема с трафика през Поликраище

Мерки по отношение преминаващия трафик през село Поликраище бяха обсъдени днес на среща в Областна администрация – Велико Търново. Целта е предотвратяване на ПТП, предотвратяване на наднормени нива на шум и вибрации и осигуряване на благоприятна жизнена среда.

Срещата бе инициирана от областния управител Георги Гугучков след  подписка от жителите на село Поликраище. Те настояват за поставяне на стационарна камера за скорост, поставяне на повдигнати пешеходни пътеки, експертна оценка и анализ на състоянието и качеството на пътя и неговата годност за експлоатация по международните стандарти и оценка и анализ на шумовата среда и вибрациите за гарантиране здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи.
На срещата присъстваха заместник областният управител Станислав Николов, представители на Община Горна Оряховица, Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Велико Търново, ОДМВР – Велико Търново, Областно пътно управление – Велико Търново, Регионална здравна инспекция – Велико Търново, Сектор „Контрол и правоприлагане“ към Национално ТОЛ управление и кметът на село Поликраище. 
Участниците в работна среща се обединиха около няколко решения. Първото е да бъде изготвено писмо до Главна дирекция „Национална полиция“ относно монтирането на стационарното автоматизирано техническо средство за контрол на скоростта. Решено бе още след входиране в Областно пътно управление – Велико Търново на проект от страна на Община Горна Оряховица, съгласуван от ОДМВР – Велико Търново, да бъдат изградени две повдигнати неравности преди и след пешеходните пътеки в границите на село Поликраище. РЗИ – Велико Търново пък следва да окаже съдействие на Община Горна Оряховица и Областно пътно управление – Велико Търново чрез извършване на измервания на проникващ шум в обектите, подлежащи на здравна защита, за установяване съответствието с нормативно определените гранични стойности за всички периоди на денонощието – дневен, вечерен и нощен.


Ключови думи
трафик Поликраище