Понеделник, 03 Oct 2022
            
Темида

Районният съд в Горна Оряховица остави в ареста мъжа, обвинен в трафик на афганистанци

  15.07.2019 13:59
Районният съд в Горна Оряховица остави в ареста мъжа, обвинен в трафик на афганистанци

Районният съд в Горна Оряховица остави без уважение молбата на защитата на обвинения в трафик на хора Ангел В. от Стражица за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека. Състав на ГОРС заседава в петък, а определението му може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Окръжния съд. Ако това стане, ВТОС ще разгледа случая на 18 юли.
Според определението на Районния съд в Горна Оряховица, в едномесечен срок е недопустимо внасянето на ново искане от защитата за изменение на мярката, която към настоящия момент е „задържане под стража“.
Припомняме, че Ангел В. е с повдигнато обвинение в подпомагане на чужденци да пребивават или преминават през страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага. Той бе задържан, след като на 3 май т. г. в землището на горнооряховското село Янтра бе открита група от 26 мъже, сред които и непълнолетни, от афганистански произход. При разпитите те обяснили, че трябва да стигнат до София, а оттам – до Франция. Мъжете бяха транспортирани до бежански център в Любимец.
По случая бяха задържани общо трима души, но обвинение бе повдигнато само на Ангел В.


Ключови думи
трафик афганистанци
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати