Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Павликени

Абитуриенти от павликенските училища получиха помощ за бала си

  13.04.2022 15:44
Абитуриенти от павликенските училища получиха помощ за бала си

Пет абитуриенти от двете павликенски средни училища, които са сираци или полусираци, получиха дарение-помощ за бала си от местни фирми от Павликени. Инициативата се провежда за осма поредна година под егидата на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

Трима възпитаници на ПГАТ „Ц.Церковски“ и двама ученици от СУ „Бачо Киро“ получиха подкрепата на павликенските дарители. Те предоставиха средства на всеки от младите хора, за да могат да се подготвят по-добре за своите балове и да изживеят заедно с останалите си връстници радостта от важното събитие.

„Целта ни е да подпомогнем първия голям празник за порасналите млади павликенчани – завършването на средно образование. От началото на тази инициатива се обръщаме към бизнеса и те винаги откликват. Отзовават се и служители от общинска администрация, както и лекари от град Павликени“, обясни кметът инж. Манолов. Той посрещна младите хора на среща в сградата на Община Павликени за връчване на помощта. В разговора участва и земеделският производител Димитър Донев, който е сред дарителите от много години насам.

Сред спонсорите тази година е строителната фирма „Ведипема“ ЕООД с управител Мая Алексиева, специализирана в строителния надзор, която предостави финансова подкрепа за двама абитуриенти. Също за двама младежи финансова подкрепа дава и семейство Доневи. С лични средства кметът на община Павликени подпомага един абитуриент.

„Задължително продължете образованието си! Знайте, че ние, представителите на бизнеса, очакваме с отворения обятия да се завърнете след завършването. Виждате, че градът се развива и е много хубаво и спокойно място за живеене. Тук има потенциал за развитие. Определено си заслужава! Много ще се зарадваме, ако се върнете да работите тук!“, каза Димитър Донев.

Младите хора споделиха плановете си след завършване. Част от тях ще кандидатстват във висши учебни заведения, а сред предпочетените им специалности са „Международни икономически отношения“, „Бизнес администрация“, „Английска филология“, както и аграрни специалности. Друга част от младите пък първо ще потърсят първото си работно място, а след година-две също ще кандидатстват във ВУЗ.


Ключови думи
абитуриенти Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати