Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Павлина Станчева от СУ „Вичо Грънчаров” се класира за националния финал на Spelling Bee

  29.03.2022 13:42
Павлина Станчева от СУ „Вичо Грънчаров” се класира за националния финал на Spelling Bee

Павлина Станчева от VI „в” клас на СУ „Вичо Грънчаров” се класира на второ място на регионалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee за класираните на първо място в училищните кръгове.

Състезанието се проведе на 26 март 2022 г. в ППМГ - Ловеч. В оспорваната надпревара участваха ученици от училища в Плевен, Ловеч, Троян, В. Търново, Свищов, Никопол, Тетевен и др. Павлина демонстрира солидни знания, спокойствие и умения за поведение пред публика. Така тя спечели право за участие в националния финал, който ще се проведе на 16 април в София, както и участие в езиков лагер през месец юли. За успеха на Павлина принос има и нейният преподавател по английски език Мария Краев.

В състезанието за класираните на второ място в училищните кръгове взе участие и Пламен Николов от VII „а” клас, подготвян от Пламена Кръстева. Пламен също се представи достойно, показа знания по английски език и зае трета позиция. 

Победителите бяха наградени със златен и със сребърен медал. Всички участници получиха грамоти, постери и тениски с логото на състезанието.

На предстоящото състезание Spelling Bee Junior, което ще се проведе на 30 март, представител на СУ „Вичо Грънчаров” ще бъде Кристина Енчева.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Павлина Станчева Speeling Bee
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати