Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

ПТГ „Васил Левски” отново организира Националното състезание „Най-добър млад техник в машиностроенето”

  29.03.2022 10:08
ПТГ „Васил Левски” отново организира Националното състезание „Най-добър млад техник в машиностроенето”

След двегодишно прекъсване заради пандемията от COVID бе възстановено Националното състезание „Най-добър млад техник в машиностроенето”, което по традиция се провежда в ПТГ „Васил Левски” в Горна Оряховица. Именно тук състезанието бе създадено преди повече от 20 години от Фондация „Милен Григоров”, а по-късно влезе в календара на МОН и се превърна в национално. Заради все още съществуващите ограничения младите машиностроители не бяха събрани в Горна Оряховица за финалния етап, както е по традиция, а се състезаваха дистанционно в своите училища. Темите за състезанието бяха изтеглени в Министерството на образованието в 9 часа на 25 март, учениците имаха време да работят под надзора на квестори, а в рамките на същия ден съответните училища трябваше да изпратят изпитните работи в Горна Оряховица, където заседава комисията за проверка на работите. Председател на комисията беше бившият зам. министър, а сега директор на НПГПТО „М. Ломоносов” в София инж. Таня Михайлова. В комисията бяха още зам. директорът на НПТГ „Шандор Петьофи” – Разград инж. Биана Тодорова и инж. Пламен Шишманов от ПТГ „Васил Левски” – Горна Оряховица.

В комисията за разсекретяване на работите и индивидуално и отборно класиране бяха включени инж. Владимир Григоров и инж. Райна Дяковска от Фондация „Милен Григоров”, инж. Красимир Николов от ПТГ „Васил Левски”, инж. Таня Михайлова, инж. Биана Тодорова и Йорданка Колева.

Тази година в надпреварата се включиха 25 училища и близо 50 ученици. В индивидуалното състезание победител стана Тимогеуш Зимострад от ПТГ – Варна, на второ и трето място с еднакъв актив от точки са Ивайло Колев, също от ПТГ Варна и Яни Генов от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас. Четвърти е Николай Добрев ученик на ПГМЕЕ – Бургас.

В отборното класиране първи е екипът на ПТГ – Варна, следван от учениците на ПГМЕЕ – Бургас. Третото място е за отбора на Професионална гимназия по транспорт – Русе.


Ключови думи
ПТГ "Васил Левски" Национално състезание "Най-добър млад техник в машиностроенето"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати