Сряда, 15 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Стотната учебна година започна в ПТГ „Васил Левски”

  15.09.2021 10:58
Стотната учебна година започна в ПТГ „Васил Левски”

За стотен път се откри новата учебна година в най-старото професионално училище в община Горна Оряховица. Юбилейната година за ПТГ „Васил Левски” започна с празник, част от който беше освещаване на мемориална плоча, отбелязваща вековната история на училището. Плочата с лика на патрона Васил Левски е изработена със средства на ученици и учители. Учениците направиха специален благотворителен базар и всичко спечелено дариха за паметния знак. Останалото добавиха учителите. Плочата бе монтирана на 5 август 2021 г. точно век, след 5 август 1921 г., когато е направената първата копка за училището. В първия учебен ден паметният знак бе осветен от отец Антоний, който благослови всички учители и ученици и пожела здраве и знание. Свещеникът е възпитаник на Механотехникума, както все още наричат училището горнооряховчани. Сред гостите беше и първият златен медалист на Механото инж. Николай Николов. Успешна и присъствена година на ученици и учители пожелаха зам. кметът на Общината Григор Минков, общинският съветник и бивш преподавател в училището инж. Павлинка Николова, председателят на Фондация „Милен Григоров” инж. Владимир Григоров.

Директорът на ПТГ „Васил Левски” инж. Габриела Данаилова се обърна първо към осмокласниците, за които това е първият учебен ден в ново училище. След това и към дванадесетокласниците, за които път това е последният първи учебен ден.

През тази година тържествено отбелязахме 100 годишнината на професионалната ни гимназия. Обичайте, уважавайте и съхранявайте традициите, създадени в училище. Пазете името му и се гордейте, че сте възпитаници на ПТГ „Васил Левски“, пожела тя на учениците.

Скъпи учители, на вас пожелавам неуморно да създавате и пазите богатството на нашето училище – нашите възпитаници, обърна се инж. Данаилова към учителите.

Уважаеми родители, пожелавам ви да бъдете по близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за предизвикателствата на живота, каза тя на родителите.

Едно от тях е пандемията, която определя живота ни през последните две години. Въпреки това, бъдете трудолюбиви, учете, бъдете оптимисти, че всичко това ще отмине. И всички ще бъдем в класната стая. Не забравяйте, че наученото тук ще определи стойността на утрешния ви ден, ще ви дава сила и закрила. На добър час, каза още инж. Данаилова преди да удари първия звънец за учебната 2021/2022 г.


Ключови думи
ПТГ "Васил Левски" инж. Габриела Данаилова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати