Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Инж. Габриела Данаилова: Гордост е да си възпитаник на Механотехникума – училище с вековна история, традиции и високи професионални постижения

  19.04.2021 07:16
Инж. Габриела Данаилова: Гордост е да си възпитаник на Механотехникума –  училище с вековна история, традиции и високи професионални постижения

Днес честваме 100 години от създаването на нашето училище.
Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух и  да превърнеш всичко това в традиция.
И най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват, пазят и продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище.
ПТГ „Васил Левски‘ е едно от малкото професионални училища с вековна история, традиции, високи професионални и творчески постижения. Юбилеят на едно училище е празник за всички прекрачили прага му, а те на са никак малко.
През своето 100-годишно съществуване Професионална техническа гимназия „В. Левски“ е дала образование на хиляди деца от града и региона – специалисти в областта на машиностроенето и транспорта, научни работници, инженери, лекари, учители, обществени дейци.
Дълъг е пътят , който днешната техническа гимназия изминава през годините. През далечната 1921 г. е поставено началото. На 5 август 1921 г със заповед на Министерството на търговията, производството и труда се открива Държавно коларско училище. Училището расте, развива се, подготвя ученици в различни професионални направления. Благодарение на добрата подготовка, постиженията на възпитаниците на ПТГ „Васил Левски“ не закъсняват. Всеотдайни, упорити, целеустремени, те носят в себе си искрата, запалена тук, в родното училище. Пламъкът на знанието грее в сърцата и стопля душите им.
Днес, когато ние празнуваме своята достолепна 100-годишнина, сърцата ни се изпълват с гордост, че сме допринесли за неговата история.
100 години сме част от историята на българското образование!
Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства!
Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него!
Инж. Габриела Данаилова, директор на ПТГ „Васил Левски“, Горна Оряховица


Ключови думи
ПТГ "Васил Левски" Горна Оряховица инж. Габриела Данаилова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати