Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Кристиян Николов от ПТГ „Васил Левски” е бронзов медалист от Националното състезание „Най-добър млад заварчик”

  28.03.2022 15:14
Кристиян Николов от ПТГ „Васил Левски” е бронзов медалист от Националното състезание „Най-добър млад заварчик”

След две години прекъсване заради пандемията от COVID-19 бе възстановено Националното състезание „Най-добър млад заварчик”. 17 отбора участваха в тазгодишната надпревара по заваряване, като сред тях бяха единадесетокласниците от ПТГ „Васил Левски” в Горна Оряховица Кристиян Николов и Валентин Горанов и техният преподавател инж. Красимир Николов. И двамата се класираха за финалния етап на състезанието, като Кристиян Николов стана трети и завоюва бронзовия медал.

В подготовката на двете момчета се включи и бившият възпитаник на ПТГ и последен шампион от състезанието „Най-добър млад заварчик” Емилиян Севов, който предаде на своите наследници знанията си не само в заваряването, но и в самата технология на надпреварата.

Самото състезание включва теоретична и практическа част, която се провежда в реална работна среда. Всяко училище се представя с изработена предварително композиция, като Кристиян и Валентин изработиха котлон за готвене на пелети.

Горнооряховската фирма „Грейко инженеринг” ЕООД, с управител инж. Милен Владков, участва в наградния фонд на състезанието, осигурявайки за подаръци заваръчен шлем, кожена престилка за заваряване, заваръчни ръкавици и предпазни очила.


Ключови думи
ПТГ "Васил Левски" Най-добър млад заварчик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати