Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Отвори първата зала в Горна Оряховица, която ще потопи геймърите във виртуалната реалност

  25.03.2022 11:23
Отвори първата зала в Горна Оряховица, която ще потопи геймърите във виртуалната реалност

В Деня на Благовещение стартира най-новата геймърска мания в Горна Оряховица – игра във виртуална реалност. Новото изживяване в света на игрите се предлага от Студио за копирни услуги Vortex, което отвори врати в новия жилищен комплекс в кв. „Пролет” срещу църквата „Св. Три светители”. Студиото предлага копирни услуги, сканиране, ламиниране, подвързване и продажба на дребни канцеларски материали. Но за геймърите е интересна другата дейност, която пуска нещо съвсем ново на пазара за забавления не само в Горна Оряховица, а и в цялата област.

25 март е обявен за Ден на отворените врати и всеки почитател на игрите ще може да пробва безплатно. Залата за игри на Vortex разполага с PlayStation 5 и комплект от два броя очила за виртуална реалност Oculus Quest 2 и джойстици. Те позволяват двама играчи да се впуснат в едно виртуално предизвикателство и да се потопят изцяло в света на съответната игра.

„Това е съвсем различно усещане. Ти си част от един въображаем свят и си главно действащо лице. Тази тръпка не може да се забрави”, казват тези, които вече са пробвали играта във виртуална реалност.

Разнообразието от игри, които предлага Vortex, е голямо – Pavlov, Spiderman, Population: One, FIFA 22, The Thrill of The Fight, Mortal Kombat и още известни за познавачите имена, които те ще могат да съпреживеят по съвсем различен начин от играта на компютъра. Освен това за феновете има и геймърски сувенири – касички, часовници, чаши във формата на джойстици или с логата на световните марки игри.

Vortex е сбъдната мечта на 30-годишния Христо Латинов и съпругата му Хелена. Христо е запален геймър и в един момент решава да превърне хобито си в професия. Убеден е, че игрите не само забавляват, но и развиват умения. В студиото се предлагат игри, подходящи за всякакви възрасти от 7 години нагоре. Ще бъдат обновявани всеки месец, за да има все нови и нови предизвикателства пред геймърите.

Студиото работи от 10 до 20 часа през седмицата, в събота и неделя от 15 до 20 часа, а почивен ден е вторник. Час е игра е 10 или 12 лева в зависимост от използваното устройство.

https://www.facebook.com/vortex.game.print

 


Ключови думи
vortex геймъри виртуална реалност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати