Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

VORTEX отправя предизвикателство към геймърите в Горна Оряховица – игра във виртуална реалност

  20.03.2022 11:11
VORTEX отправя предизвикателство към геймърите в Горна Оряховица – игра във виртуална реалност

Изживяване, което няма да бъде забравено, и забавление на съвсем различно ниво от обикновените игри – това предлага Vortex на своите клиенти в Горна Оряховица. Виртуалната реалност навлиза в живота ни и неслучайно собственикът на Фейсбук обяви, че ще развива глобалната мрежа точно в посока на повече VR. Новата мания вече е в Горна Оряховица и се предлага от Студио за копирни услуги Vortex, което отваря врати на 25  март в новия жилищен комплекс в кв. „Пролет” срещу църквата „Св. Три Светители”.

Студиото предлага копирни услуги, сканиране, ламиниране, подвързване и продажба на дребни канцеларски материали. Но за геймърите е интересна другата дейност, която пуска нещо съвсем ново на пазара за забавления не само в Горна Оряховица, а и в цялата област. Залата за игри на Vortex разполага с PlayStation 5 и комплект от два броя очила за виртуална реалност Oculus Quest 2 и джойстици. Те позволяват двама играчи да се впуснат в едно виртуално предизвикателство и да се потопят изцяло в света на съответната игра. „Усещането да си на терена като на живо, било то в битка или в някакъв спорт, и да управляваш с ръцете си събитията в едно 360-градусово игрално поле не може да се опише с думи, то трябва да се изживее!“, казват геймърите, които вече са пробвали играта във виртуална реалност.

Разнообразието от игри, които предлага Vortex, е голямо – Pavlov, Spiderman, Population: One, FIFA 22, The Thrill of The Fight, Mortal Kombat и още известни за познавачите имена, които те ще могат да съпреживеят по съвсем различен начин от играта на компютъра. Освен това за феновете има и геймърски сувенири – касички, часовници, чаши във формата на джойстици или с логота на световните марки игри.

На 25 март е откриването на студиото, когато е обявен Ден на отворените врати и всички игри са безплатни. След това цените са 10 – 12 лева на час в зависимост от използваното устройство. Предлагат се и ваучери, с които да направите подарък на запалените играчи.

Игрите са подходящи за всякаква възраст – от 7 години нагоре. За истинските геймъри горна възрастова граница няма. Доказва го и собственикът на Vortex Христо Латинов. 30-годишният мъж е запален по игрите от дете и е решил да превърне своето любимо хоби в професия. Христо е от Хасково. Живял е в Испания и Англия. В чужбина срещнал съпругата си и понеже тя е от Горна Оряховица, се установил тук след завръщането си в родината.

Игрите не просто забавляват, те развиват умения.

Има игри тактически, има логически, спортни и какви ли не. Във виртуалната реалност изживявате мечти и страхове, впускате се в битка за оцеляване, усещате еуфорията от победата. „Пригответе се да бъдете потопени в светове, които не могат да бъдат описани с думи, но в които ще искате да се върнете отново!“, казват от екипа на Vortex, отправяйки своето предизвикателство към геймърите.

https://www.facebook.com/vortex.game.print

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
VORTEX Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати