Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболният „Локомотив” приключи с победа редовния сезон в „Б” група

  21.03.2022 09:53
Баскетболният „Локомотив” приключи с победа редовния сезон в „Б” група

С победа приключиха участието си в редовния сезон състезателите на БК „Локомотив”, представящи клуба в ББЛ, Б група - Център. В залата на стадион „Ивайло” във Велико Търново горнооряховчани се наложиха над отбора на „Мега Жега” (Плевен) със 79:66.

Символичните домакини от „Локомотив” започнаха вихрено първата четвърт на срещата и в нейния край водеха комфортно с 15 точки разлика - 22:7. През втората четвърт плевенчани настроиха играта си и успяха да я спечелят с 19:20, като разликата на полувремето беше 14 точки в полза на железничарите. Устремът на гостите продължи и в третата четвърт, когато те взеха инициативата и стопиха 13 точки от своя дефицит. Така в своята последна четвърт срещата започна отначало при резултат 54:53 за „Локо”. В последната част на срещата обаче горнооряховчани възвърнаха своята концентрация, като не дадоха повече шансове на гостите и затвориха мача при резултат 79:66.

За пореден път с най-висок коефициент на полезно действие се отличи Цвятко Тръвнев, който постигна дабъл-дабъл с 12 точки и 16 борби, към които добави и 3 асистенции, 2 откраднати топки и 1 блокиран изстрел на съперника.

Солидно представяне и дабъл-дабъл записа Паскал Николов с 13 точки и 14 борби. Топ реализатори за Локомотив бяха Светослав Байчев и Венцислав Ников, съответно с 21 и 17 точки. Добро включване от пейката направи юношата на клуба Стефан Милев, който записа 11 точки на сметката си.

С постигнатия успех Б отборът на „Локомотив” зае четвъртото място в крайното класиране в шампионата, непосредствено след лидерите.

За поредна година Цвятко Тръвнев се отличи като един от най-доминиращите състезатели в подкошието, влизайки в топ 5 на състезателите от четирите Б групи по показател спечелени борби, като зае четвъртото място със средно 15 борби на мач.

След завършека на редовния сезон, състезателите на „Локо” гледат към плейофите, където в първия кръг ще срещнат отново отбора на „Мега Жега” от Плевен.

Състав на „Локомотив”: Цвятко Тръвнев, Димитър Петков, Светослав Байчев, Венцислав Ников, Паскал Николов, Стефан Милев, Александър Димитров, Стоян Петков, Даниел Ников.

Инф. https://www.facebook.com/bklokomotiv


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати