Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

149 години безсмъртие за Апостола на свободата с признателност отбелязаха учениците на ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица

  18.02.2022 16:39
149 години безсмъртие за Апостола на свободата с признателност отбелязаха учениците на ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица

Времето е най-безпристрастният и неподкупен съдник на делата и събитията в човешката история, на сътвореното от големите личности и приноса им за благото на хората. Затова отминалото време от гибелта на Апостола на българската национална революция – Васил Левски – не само не затъмнява неговото име и дело, но хвърля още по-обилна светлина върху тях.

Делото на Апостола на свободата бе почетено от учениците на ОУ „Иван Вазов“ с многообразие от инициативи. Денят започна с тържествено радиопредаване, посветено на великия революционер. Малчуганите от подготвителната група иработиха картички с трибагреника и лика на Левски. Първокласниците подредиха изложба с портрети на големия български герой. Второкласниците  посетиха паметника на Васил Левски и поднесоха цветя, почитайки паметта на Апостола на свободата , а мисълта на Левски  „ Времето е в нас и ние сме във времето“, предизвика много дебати и разсъждения сред тях. Третокласниците подготвиха тематичен кът  в своите класни стаи – изложба с илюстрации, свързани с героичните дела на Васил Левски. Специален урок на признателност към делото му проведоха учениците от 3. Б клас. Четвъртокласниците посветиха часовете по литература да си припомнят героичния път на революционера, несломимия дух на патриота, всеотдайността на великия син на българския народ.

Учениците от прогимназиален етап изготвиха презентации и четоха произведения, посветени на делото на Апостола. Учениците посветиха своя рецитал  на един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет. Песните на вокална група „Звънчета“, с художествен ръководител Стела Акиванова, трогнаха всички, прекланяйки глава към делото и живота му, преминал с мисъл за Родината и нейното освобождение! Поклон!

 https://youtu.be/AF8tfr_l11g

https://youtu.be/EnH3WuoMONk


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати