Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Елина Хинкова и Емил Кълчишков от СУ „Георги Измирлиев” се готвят за световни финали на „Майкрософт”

  15.02.2022 16:17
Елина Хинкова и Емил Кълчишков от СУ „Георги Измирлиев” се готвят за световни финали на „Майкрософт”

Елина Хинкова и Емил Кълчишков от СУ „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица ще участват в надпревара за финалите на Световно първенство по работа с приложенията на „Майкрософт”.

Учениците на Средно училище „Георги Измирлиев“ получиха максимален брой точки (1000) на изпит за сертифициране на умения за работа с приложения на Майкрософт, Microsoft Office Specialist, Word Associate. Елина Хинкова, ученичка от 10. а клас, и Емил Кълчишков, ученик от 11. б клас, дадоха всичко от себе си и се доказаха в областта на дигиталните компетентности. Извоюваният успех им дава възможност да участват в надпреварата за определяне на финалист за световното състезание, което ще се проведе в Съединените американски щати, където ще се съревновават с представители на много държави.

„Измирлиевци” постигнаха завидния резултат със съдействието на инж. Светослав Михайлов. Първоначално преминаха обучение в рамките на два месеца, а след това се явиха на същинския изпит, за който положиха много усилия, учейки и подготвяйки се за тест, който включва теоретични и практически въпроси, които трябва да бъдат решени за определено време, всяка секунда е ценна, защото те приближава към успеха.

Гордеем се с успеха на Елина и Емил, желаем им здраве и любознателност. Пътят към успеха е трънлив, но не и непреодолим за възпитаниците на СУ „Георги Измирлиев“, казаха от екипа на Горнооряховската Гимназия.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" Майкрософт Елина Хинкова Емил Кълчишков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати