Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” победи в регионалното баскетболно дерби „Гочита” във Велико Търново

  14.02.2022 15:15
„Локо” победи в регионалното баскетболно дерби „Гочита” във Велико Търново

Втора поредна победа постигна отборът на БК „Локомотив” в първенството на Българска баскетболна лига, Б група - регион Център. В регионалното дерби, изиграно в залата на стадион „Ивайло”, баскетболистите на „Локо” се наложиха над отбора-домакин „Гочита” (Велико Търново).

Началото на срещата беше много добро за горнооряховчани и след първата четвърт те се оттеглиха с комфортна преднина - 10:21. През втората четвърт играчите на „Гочита” настроиха играта си и частта завърши наравно - 18:18, като на полувремето „Локо” водеше с 28:39.

Предчувстващи идващия успех, състезателите на „Локо” дадоха инициативата на домакините през третата четвърт на срещата и те се възползваха максимално, като я спечелиха с 26:14. Така, в своята последна част, мачът започна отначало за „локомотивци”, които изоставаха за пръв път в резултата.

С непримирим дух и здрава отборна игра обаче горнооряховчани успяха да не допуснат голямо изоставане в резултата и да нанесат своите удари в точните моменти. По този начин се поздравиха и с крайния успех - 67:76 за „Локомотив”.

С основен принос за победата бяха Цвятко Тръвнев (18 точки, 13 борби, 3 откраднати топки), Венцислав Ников (22 точки, 3 асистенции, 5 откраднати топки) и Светослав Байчев (20 точки, 7 борби, 5 асистенции).

„Локомотив”: Цвятко Тръвнев, Венцислав Ников, Светослав Байчев, Паскал Николов, Мариян Ябанджиев, Николай Петров, Даниел Ников.


Ключови думи
баскетбол Локомотив Б група
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати