Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Осмата благотворителна кампания на горнооряховския Дядо Коледа се оказа най-успешна, той вече мисли за деветата

  08.01.2022 12:08
Осмата благотворителна кампания на горнооряховския Дядо Коледа се оказа най-успешна, той вече мисли за деветата

За осма поредна година Георги Симеонов облече костюма на Дядо Коледа, за да носи радост, но и за да помага. И въпреки ковид мерките и ограниченията за новогодишни партита и банкети, мисията му става все по-успешна и тази година постигна нов личен рекорд. Само срещу 5 лева Георги влиза в ролята на добрия старец и раздава подаръци в домове, детски градини, ресторанти. За втора година пък заедно с фотографа Венелин Георгиев организира и фотосесии на площада, като всеки сам определя цената за снимка с белобрадия. И събраната тази година сума е близо 2600 лева, които ще бъдат дарени на неправителствената организация от Пловдив „Каритас домашни грижи”, която обгрижва самотни възрастни хора. Официално дарението ще бъде направено следващата седмица.

За около три седмици активна кампания тази година Георги е посетил над 50 адреса в частни домове и заведения. Срещнал се е с десетки малки и големи, чакащи подаръци, хора в Горна Оряховица, Лясковец, Велико Търново и околните селища.

Щастлив съм, че горнооряховчани си припознаха своя Дядо Коледа и бях много, много натоварен през този месец. Чувалът ми беше доста тежък, но станах богат с много радост. Усещах как душичките на малките деца треперят в очакване, моята душа също трепереше от вълнение. Хората имат нужда от радост. Животът ни е тежък и всяка усмивка е награда, споделя Георги. Най-вълнуващо било на Бъдни вечер, когато обикаляли до почти полунощ, за да изпълнят всички ангажименти. Някъде закъснели, някъде имало и объркани подаръци, но в крайна сметка радостта остава в плюс от цялата равносметка. Освен събраните за доброто дело пари.

Благодаря на Дочо и Вероника Рашкови, които заместиха шейната на Дядо Коледа с колите на „Омега такси”. Благодаря на най-добрия фотограф Венелин Георгиев, както и на DJ Стенли Савов, който не се поколеба да поеме ролята на Снежанка, за да радваме хората. Бъдете здрави, търсете хубавото в живота и помагайте, когато можете, казва още Георги, който през 2015 г. се нареди сред Достойните българи за своята благотворителна кампания.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Георги Симеонов Дядо Коледа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати