Вторник, 17 Май 2022
            
Горна Оряховица Други

Георги Симеонов предаде своя чек за 2600 лева, за да подкрепи мисията на „Каритас” в грижата за възрастни хора

  15.01.2022 14:35
Георги Симеонов предаде своя чек за 2600 лева, за да подкрепи мисията на „Каритас” в грижата за възрастни хора

Тазгодишната мисия на Дядо Коледа от Горна Оряховица завърши в Пловдив, където Георги Симеонов връчи своето дарение на домакините си от организация „Каритас”. Горнооряховчанинът бе посрещнат в униатската църква „Възнесение Господне”. Облечен в костюма на Дядо Коледа, с който той събира средства за своите благотворителни кампании, Георги предаде чек за 2600 лева.

Благодарим на Георги и на всички вас, които въпреки трудните времена, в които живеем, не спирате да проявявате внимание и уважение към близките си, като едновременно с това – изразявате своята загриженост към възрастните хора в България, казаха домакините.

„Каритас” е организация на католически епархийски свещеници, която се грижи за самотни възрастни, бездомни и хора в беда. Мобилните екипи на „Каритас“ посещават в домовете им над 300 възрастни хора от 13 села и градове в България и с подкрепата си им показват, че не са забравени и изоставени и че има хора, на които могат да разчитат. Средствата за дейността на организацията са изцяло от дарения. Със своето дар Георги ще помогне доброто да стигне до още възрастни хора.

Благодаря на храма „Възнесение Господне” за сърдечното посрещане и гостоприемството. Благодаря на „Каритас”, че прави добро. Благодаря и на всички хора в Горна Оряховица, Велико Търново, Лясковец и всички селища, в които бях, че ме подкрепиха. Вашите пари са за добро дело. За здравето на всички днес паля свещичка в Горна Оряховица и вярвам, че предстоят по-добри дни, каза Георги Симеонов.


Ключови думи
Георги Симеонов Каритас
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати