Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Дядо Коледа с помощта на Георги Симеонов дари на болен мъж 1750 лева

  07.01.2021 09:30
Дядо Коледа с помощта на Георги Симеонов дари на болен мъж 1750 лева

В седмата си поредна благотворителна кампания като Дядо Коледа в помощ на болни хора, горнооряховчанинът Георги Симеонов постигна най-добър финансов резултат. Тази година усилията на Георги са в полза на Павлин Начев от Горна Оряховица, който се бори с тежка форма на рак. 1751 лева предаде на 5 януари 2021 г. Георги на брата на болния мъж – Кристиян. Средствата ще бъдат добавени към сметката за лечение на Павлин, който в момента е на химиотерапия във Великобритания.

Това е рекордна сума за Георги, който от седем години облича костюма на Дядо Коледа и всичко заработено в тази роля дарява на някой, който се бори за живота си. И той постигна рекорда си в годината на COVIDID-19, когато кръчмите бяха затворени точно по Коледа и Нова година, забранени са масовите събирания и фирмените партита, а вирусът направи живота доста по-мрачен и труден.

За няколко седмици горнооряховският Дядо Коледа е посетил над 20 дома в Горна Оряховица, Долна Оряховица, Велико Търново, Лясковец, Козаревец, Полски Тръмбеш, Шумен, село Неофит Рилски, Варненско.

Всяка среща беше преживяване. Всъщност хората са зажаднели да бъдат заедно, да празнуват, да се радват. Аз им занесох празника в дома и вероятно затова беше толкова успешна тази кампания, казва самият Дядо Коледа.

Срещнал много хора, но, разбира се, най-много се радвали децата. В Полски Тръмбеш 20 хлапета се били събрали в местната църква, очаквайки Дядо Коледа и срещата ще остане незабравима за младия мъж. С помощта на фотографа Венелин Георгиев пък осъществил много емоционални срещи на площада в Горна Оряховица. Всеки можел да се докосне и да се снима с Дядо Коледа и от тази инициатива прекрасен спомен останал за всички.

Благодаря и на Дочо Рашков от таксиметрова фирма „Омега”, който ми помогна да бъда на толкова много места за толкова кратко време. Благодаря на всички в село Неофит Рилски и Историческия парк там, където винаги се чувствам като у дома си. През това време участвах в много радио и тв репортажи и така много хора научиха не само за мен, но и за Павлин и неговата болест. Надявам се, че така също му помагам, споделя Георги.

И всъщност мисията му наистина продължава, въпреки че кампанията официално приключи. Продължават да му се обаждат хора, които питат как да помогнат и искат да пратят пари. Това ме прави щастлив и ми дава увереност, че има полза от моята мисия, казва горнооряховският Дядо Коледа след седмата си успешна благотворителна кампания.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Дядо Коледа Георги Симеонов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати