Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Началникът на полицейския участък в Балван стана Полицай на годината

  21.12.2021 15:52
Началникът на полицейския участък в Балван стана Полицай на годината

Първо място в „Полицай на годината“ зае старши инспектор Петър Петров - началник на участък „Балван“ при Областната дирекция на МВР във Велико Търново. На специална церемония днес Петров получи награда за проявен висок професионализъм, инициативност при установяване и задържане на извършител на тежко криминално престъпление и за бързата и адекватна намеса при оказване на помощ на гражданин, пострадал при тежко ПТП и възникнал в следствие на него пожар.

На 18 февруари в с. Ново село, област Велико Търново, е извършено жестоко убийство на чужд гражданин. Новината имаше широк отзвук в наши и чужди медии. В резултат на придобита и бързо анализирана информация от старши инспектор Петър Петров, случаят бе разплетен. Извършителят бе спипан на място със съдействието и на кмета на Ново село Христо Христов. 

Петров е и служителят, който пръв се притече на помощ след катастрофата до с. Леденик на пътя София - Варна, при която на 4 ноември се подпали цистерна.

На церемонията бяха отличени полицейски служители и колективи, постигнали високи професионални резултати през годината. Церемонията е създадена и развита по инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила”.

Индивидуален носител на приза „Полицай на годината 2021” стана главен инспектор Десислава Викторова - началник на сектор „Престъпления против личността” към отдел „Криминална полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”. Колективният приз е за отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР - Бургас.


Ключови думи
петър петров Балван убийство Ново село Полицай на годината
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати