Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Великотърновският театър представя в турне своя коледен галаконцерт

  16.12.2021 11:39
Великотърновският театър представя в турне своя коледен галаконцерт

Великотърновският театър ще представи в три български града своя коледен галаконцерт. С пищния музикален спектакъл под надслов „Снежни цветя“ артистите от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ вече гостуваха в Троян. Днес те ще зарадват с галаконцерта публиката в Ловеч, а на 22 декември ще поднесат своя коледен подарък и на ценителите на изкуството в Габрово. На 21 декември от 19 часа празничният спектакъл ще бъде представен на великотърновска сцена.

Вълшебна музика с много блясък и красота ще подари на публиката екипът на театъра. В музикалната програма са включени някои от най-известните Щраусови увертюри, валсове, полки, маршове, чардаши, както и харесвани и обичани оперни, оперетни арии и дуети от любими класически автори. Сред тях са Верди, Пучини, Гуно, Щраус, Л. Ардити, Лехар, Калман и др. Великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят още на популярни песни, канцонети и коледни композиции от български и чужди автори. Те ще звучат в изпълненията на солистите, оркестъра и хора на МДТ „Константин Кисимов“, а диригент е Георги Патриков.

Сценарист и режисьор на галаконцерта за поредна година е Стефан Методиев, сценографията е на Лидия Къркеланова, хормайстор е Яница Първанова, а концертмайстор - Милена Байнова. Водещи на „Снежни цветя“ са артистите Полина Петкова и Цветелин Илчев. На сцената ще излязат солистите Миряна Калушкова, Теодора Петрова, Михаил Михайлов, Иво Йорданов, Цветомира Пенчева, Пламен Долапчиев, Момчил Караиванов, Цветелин Илчев и Гергана Стоянова. Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Детска вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Билети за галаконцерта във Велико Търново на 21 декември от 19 часа се продават на касите на МДТ "Константин Кисимов" и в Туристическия информационен център "Царевград Търнов", както и онлайн в мрежата на Grabo.bg.


Ключови думи
Снежни цветя МДТ К. Кисимов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати